Νέα Σμύρνη: «Ό,τι και να λένε οι γονείς της 14χρονης, δεν ήταν γονείς... »

«1 Missing Alert για τη 14χρονη και 4 για την αδερφή της», λέει το Χαμόγελο

Όλα όσα είπε o πρόεδρος του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλος

Στην νέα υπόθεση μαστροπείας που ήρθε στο φως, με θύμα μία 14χρονη, η οποία φιλοξενείται σε δομή στη Νέα Σμύρνη, αναφέρθηκε μιλώντας στο star.gr ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Το κορίτσι φέρεται να εξέδιδε για 100 ευρώ, ένας άνδρας με το όνομα «Ταχίρ», ενώ στη σύλληψη αυτού και αλλών δύο ανδρών, βοήθησε η μεγαλύτερη αδελφή της 14χρονης, η οποία, επίσης, φιλοξενείται στη δομή.

«Πρόκειται για δύο αδερφές, οι οποίες προκειμένου να προστατευτούν βρέθηκαν σε κάποιους χώρους παιδικής προστασίας. Για τη μία αδελφή είχαμε τον τελευταίο χρόνο τέσσερις εισαγγελικές εντολές για Μissing Alert, ενώ για τη μικρότερη αδελφή, μία κινητοποίηση. Ενημερωνόμαστε, βέβαια, από τη δημοσιότητα και δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, ότι έγιναν περισσότερες φυγές.

Η14χρονη φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου από έναν άνδρα, ενώ άλλοι δύο βιντεοσκοπούσαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους. Στην υπόθεση εμπλέκεται και άλλος ένας που φέρεται να είναι ο «μαστροπός» του κοριτσιού.- φωτ. αρχείου unsplash

Μιλάμε για παιδιά που έδειχναν ότι ψάχνουν να βρουν αγάπη, θαλπωρή, όπως και τα παιδιά της καλύτερης οικογένειας, που πέφτουν θύματα μέσω του διαδικτύου ή με κάποιον άλλον τρόπο, κάποιων ανθρώπων οι οποίοι ψαρεύουν παιδιά, κυρίως κορίτσια, προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν», σημείωσε.

Φρίκη στη Νέα Σμύρνη: Εξέδιδαν 14χρονη για 100 ευρώ

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτήν τη στιγμή τα δύο κορίτσια δεν έχουν κανέναν δικό τους άνθρωπο να τα προστατέψει.

«Τον Δεκέμβριο του 2021 τα δύο κορίτσια αφαιρέθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Σίγουρα, για να παίρνει ο εισαγγελέας κάποια παιδιά από την οικογένειά τους, δεν επικρατούν σε αυτήν και οι καλύτερες καταστάσεις. Ό,τι και να λένε τώρα οι γονείς τους, δεν ήταν γονείς και για αυτόν τον λόγο τους αφαιρέθηκε η επιμέλεια των παιδιών».

Το κορίτσι φέρεται να εξέδιδε για 100 ευρώ, ένας άνδρας με το όνομα «Ταχίρ»- φωτ. αρχείου unsplash

Από την πλευρά του το ίδρυμα, όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, στις περιπτώσεις του alert, ενημέρωσε την Εισαγγελία, η οποία έδωσε με τη σειρά της εντολή για να κινητοποιηθεί το Χαμόγελο.

«Είναι ακραίες καταστάσεις να βγάζουμε alert για μία έφηβη, αλλά ήταν φανεροί οι κίνδυνοι, στους οποίους βρίσκονταν τα δύο αυτά κορίτσια. Να μην περάσει επίσης στα απαρατήρητα, ότι τη διερεύνηση και τη διαδικασία όλη αυτή, την έβγαλε μια κοινωνική λειτουργός μέσα σε αυτό το ίδρυμα. Διαφορετικά, ποιος ξέρει πού θα κατέληγε το κορίτσι!».

Νέα Σμύρνη: Πριν τρία χρόνια ξεκίνησαν τα ραντεβού της 14χρονης

«Κάθε δύο ημέρες εξαφανίζεται ή φεύγει ένα παιδί»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000, κάθε δύο ημέρες εξαφανίζεται ή φεύγει ένα παιδί, ιδίως κορίτσι. 

«Ειδικότερα από δημόσιους χώρους παιδικής προστασίας, στους οποίους δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος και κάποια διαδικασία, φεύγουν και έρχονται τα παιδιά αυτά, όποτε θέλουν. Ως αποτέλεσμα, προσπαθώντας να βρουν αγάπη και θαλπωρή, τα παιδιά αυτά μπορεί να βρίσκονται μπροστά σε ανθρώπους, οι οποίοι μετά τα εκβιάζουν και τα οδηγούν σε καταστάσεις, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Είναι καθημερινότητα όλο αυτό. Σε μία έρευνα που έγινε με εθελοντές του Χαμόγελου, φαίνεται πόσο θρασύτατοι είναι αυτοί οι άνθρωποι σε πλατφόρμες επικοινωνίας. Γνωρίζουν ότι επικοινωνούν με παιδιά, κορίτσια μικρής ηλικίας και παρόλα αυτά τα προσκαλούν να κάνουν πράγματα και μάλιστα και στην ίδια πλατφόρμα με την υπόθεση του Κολωνού, στην οποία δε φοβήθηκαν 40αρηδες, 50αρηδες να προσπαθήσουν να ψαρέψουν παιδιά», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος. 

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι κίνδυνοι των ανώνυμων chat για τους ανήλικους

«Θύματα δεν είναι μόνο ευάλωτα παιδιά»

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, τα «πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα», ενώ σε περιπτώσεις προσέλκυσης ανηλίκων ατόμων διαμέσου Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και Εφαρμογών Ανώνυμων συνομιλιών, θύματα δεν είναι μόνο ευάλωτα παιδιά, όπως αυτά τα δύο κοριτσάκια.

«Έχουμε δει και κοριτσάκια από οικογένειες, οι οποίες είναι, όπως φαίνεται, σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και εκβιάζουν τα παιδιά», είπε.

Χαμόγελο του Παιδιού: Αύξηση των κλήσεων στις γραμμές SOS για παιδιά

Τέτοιες περιπτώσεις, εξήγησε, ότι ξεκινούν από μία κατάσταση σεξουαλικής εκμετάλλευσης, οδηγούνται σε ναρκωτικά ενώ στη συνέχεια τα παιδιά καταστρέφονται και καταλήγουν να γυρίζουν στους δρόμους. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο παρελθόν υπήρξε περίπτωση κοριτσιού, ηλικίας 14- 15 ετών, το οποίο έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπείας.

«Είχαν φροντίσει, αλλάζοντας την εξωτερική του εμφάνιση, να το κάνουν να φαίνεται πάνω από 19 χρόνων, ενώ ήταν έτοιμοι να το βγάλουν στην Αλβανία και στη συνέχεια στην Ιταλία. Σε μία άλλη περίπτωση, μητέρα ακόμη προσπαθεί να βρει άκρη για να πάρει το παιδί της, που είναι ήδη στην πορνεία στην Ιταλία», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top