Μαρία Τσάλλα: Η Ιrina A.S ήταν η «νονά» των κατασκόπων της Ρωσίας

Πολίτες «φάντασματα» στη Μόσχα η κατάσκοπος και ο σύζυγός της

Ομάδα Ρώσων κατασκόπων σε ολόκληρη την Ευρώπη φαίνεται ότι εξάρθρωσε η ΕΥΠ σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας και της Σλοβενίας. Η Μαρία Τσάλλα από το Παγκράτι αποδείχθηκε ότι ήταν κατάσκοπος, που είχε απλώσει τα πλοκάμια της παντού. Στην γειτονιά της, άνθρωποι που τη γνώριζαν δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό. 

Η Μαρία Τσάλλα από το Παγκράτι είναι κατάσκοπος του ρωσικού δικτύου «Illegals»- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η «Μαρία Τσάλλα» από το Παγκράτι είναι τελικά κατάσκοπος του ρωσικού δικτύου «Illegals»- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η Ιρίνα Αλεξάνδροβα Σμίροβα ήταν η «νονά» των κατασκόπων της Ρωσίας. Η γυναίκα που έδινε όνομα και οντότητα στα πιόνια που «έσπερναν» οι Ρώσοι στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα ήρθε το 2018 και με πλαστά έγγραφα εμφανίστηκε στο Παγκράτι ως Μαρία Τσάλλα. Μια ήσυχη φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος με πλεκτά.

Μέλος ρωσικού δικτύου η κατάσκοπος Irina A.S. που εντόπισε η ΕΥΠ 

Άρπαζε πιστοποιητικά από μωρά που πέθαιναν στη γέννα ή στοιχεία από πολίτες που απεβίωσαν και ζωντάνευε με ελληνικά στοιχεία συνεργάτες- κατασκόπους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν την είχε καταλάβει κανείς στη γειτονιά, ούτε ο σύντροφός της που έμενε στο ίδιο σπίτι.

Στις φωτογραφίες της σπάνια δημοσίευε το πρόσωπό της- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στις φωτογραφίες της σπάνια δημοσίευε το πρόσωπό της- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Χρειάστηκε να μεταβώ στο δημαρχείο Κύμης- Αλιβερίου για να διευκρινιστεί ένα αίτημα που είχε κάνει η εν λόγω κυρία, για να επιβεβαιωθεί ότι διέμενε σε περιοχή του δήμου» εξήγησε ο δικηγόρος Νικόλαος Λυμπερόπουλος.

Μαρία Τσάλλα: Παντρεμένη με Ρώσο κατάσκοπο - Είχε δεσμό και με Έλληνα

Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί βρίσκουν στοιχεία για την Ιρίνα Σμίροβα και οι Σλοβένοι συλλαμβάνουν το ταίρι της. Μια γυναίκα που είχε εκπαιδευτεί στο πλάι της,  στην καρδιά της Μόσχας. 

Η Μαρία Τσάλλα αποκαλύπτεται. Οι Ρώσοι την απομακρύνουν αμέσως. Η ταυτότητά της, το μαγαζί , ο αγαπημένος της στην Ελλάδα «σβήνουν» με ταχύτητα αστραπής. Η Ιρίνα Αλεξάνδροβα Σμίροβα πλέον ζητά να της κρατήσει για λίγο το μαγαζί μια συνεργάτης της και στις 4 Ιανουαρίου γυρνάει στη Μόσχα, όπου μετατρέπεται μαζί με τον νόμιμο σύζυγό της σε πολίτες «φαντάσματα» με νέα στοιχεία.

Γιατί διέφυγε ρωτούν τον Πρωθυπουργό στη Βουλή . «Από τη στιγμή που παρακολουθείτο ως “στόχος” γιατί δεν ακυρώθηκε το διαβατήριο, η ταυτότητα και δεν έγινε άρση της ιθαγένειάς της με αποτέλεσμα μέχρι χτες να μπορούσε ανενόχλητη να ταξιδεύει στις χώρες Σένγκεν» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. 

Η κατάσκοπος που δρούσε στην Ελλάδα εξαφανίστηκε από προσώπου γης εν μία νυκτί- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η κατάσκοπος που δρούσε στην Ελλάδα εξαφανίστηκε από προσώπου γης εν μία νυκτί- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η ΕΥΠ δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της και ουσιαστικά καίει τη Ρωσίδα κατάσκοπο, αφού πλέον είναι άχρηστη στις μυστικές υπηρεσίες του Πούτιν. Οι συνομιλίες της, τα ταξίδια της και όλες οι κινήσεις της περνούν από κόσκινο για να μάθουν οι δικές μας υπηρεσίες που και πόσο κακό έχει κάνει η κατάσκοπος στην Ελλάδα.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top