Μαρία Τσάλλα: Παντρεμένη με Ρώσο κατάσκοπο - Είχε δεσμό και με Έλληνα

Το προφίλ της Ιρίνα που δρούσε για το ρωσικό δίκτυο «Illegals»

Οι αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Μαστραντωνάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για το προφίλ της Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα

«Μαρία Τσάλλα», ήταν το ψεύτικο όνομα της Irina A.S που φέρεται να δρούσε ως κατάσκοπος στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ρωσίας και συγκεκριμένα του ρωσικού δικτύου «Illegals». 

Μέλος ρωσικού δικτύου η κατάσκοπος Irina A.S. που εντόπισε η ΕΥΠ 

Η Μόσχα φαίνεται πως ξόδεψε πάνω από 6 εκατομμύρια για να «χτίσει» αυτόν τον χαρακτήρα. Έπεσε, όμως, στα δίχτυα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 

Μαρία Τσάλλα: Ήταν παντρεμένη με Ρώσο πράκτορα που δρούσε στη Βραζιλία

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Μαστραντωνάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η γυναίκα που ήταν «άσος στο βελονάκι», έφυγε από τη χώρα της το 2018 μαζί με τον άνδρα της. 

Είχαν λάβει και οι δύο την ίδια εκπαίδευση, αλλά χωρίστηκαν σε διαφορετικές ηπείρους. Εκείνος στη Βραζιλία ζούσε σαν Περουβιανός και εκείνη στη Ελλάδα. Πήρε την ταυτότητα ενός βρέφους που πέθανε το 1991 στη γέννα και ξεκίνησε να «κεντά» τη ζωή της στην Ελλάδα ως παιδί Ελλήνων ομογενών. 

Η κατάσκοπος με το ψευδώνυμο Μαρία Τσάλλα διατηρούσε κατάστημα με πλεκτά στο Παγκράτι

Η κατάσκοπος με το ψευδώνυμο Μαρία Τσάλλα διατηρούσε κατάστημα με πλεκτά στο Παγκράτι

Μάλιστα, είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με έναν ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και άρχισε να στήνει τη ζωή της στη χώρα μας. Ο άνδρας έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε ότι η σύντροφός του ήταν κατάσκοπος στη χώρα μας. 

Eρωτική σχέση είχε και ο σύζυγός της με μια γυναίκα στη Βραζιλία.

Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη της κατασκόπου

Οι Έλληνες αστυνομικοί της ΕΥΠ γνωρίζουν πολύ καλά τη μεθοδολογία των «Illegals», πως δηλαδή κλέβουν ταυτότητες και δημιουργούν γύρω τους μια «ιστορία». Έτσι ξεκίνησαν να αναζητούν στα ληξιαρχεία νεκρούς και να τους ταυτοποιούν. Αυτή ήταν η άκρη του νήματος για να φτάσουν και να ξεσκεπάσουν και τη Μαρία Τσάλλα. 

Στο ληξιαρχείο Αλιβερίου διαπιστώθηκε η ανακολουθία στα χαρτιά της σε σχέση με τα ηλεκτρονικά αρχεία.

Στο μεταξύ, το κατασκοπικό θρίλερ που εκτυλισσόταν στη Βραζιλία επηρέασε και το δικό μας, καθώς ο σύζυγός της, Ντάνιελ Κάμπος έφυγε για ταξίδι στη Μαλαισία και η σύντροφός του άρχισε να τον αναζητά. Μάλιστα, εκδόθηκε και Silver alert.

Με αυτές τις εξελίξεις, ο κατάσκοπος - σύζυγός της ανακλήθηκε και επέστρεψε πίσω στη Ρωσία κι έτσι μέσα σε μια νύχτα, η κατάσκοπος ««Mαρία Τσάλλα» χάθηκε από προσώπου γης. 

Τώρα τα στελέχη της ΕΥΠ εξετάζουν ό,τι στοιχείο άφησε πίσω της και ερευνούν τα ταξίδια που έκανε ως φωτογράφος, ώστε να διαπιστώσουν αν έχει υποκλέψει κάποιες σημαντικές πληροφορίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στους στόχους δεν ήταν μόνο η κατασκοπία στη χώρα μας, αλλά να μπορέσει να χειραγωγήσει και να κάνει προπαγάνδα υπέρ της χώρας της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top