Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο–Βροχές έως το πρωί του Σαββάτου

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού επικαιροποίησε η ΕΜΥ, αναφέροντας πως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν Κρήτη και Δωδεκάνησα μέχρι το πρωί του Σαββάτου (18/3).

Ειδικότερα, αναφέρεται:

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

«Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 14/3 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το πρωί του Σαββάτου (18/3) στην Κρήτη και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα».

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Σύμφωνα με το meteo.gr, για το Σάββατο αναμένονται βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα και στο νότιο Αιγαίο. Οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη αναμένεται να είναι τοπικά έντονες και να έχουν διάρκεια. Στο Νότιο Αιγαίο οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια, αλλά θα διατηρηθούν στα νότια νησιωτικά τμήματα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα ηπειρωτικά.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού - Έρχονται ισχυρές βροχές

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από -6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 16-17 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 13-14 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες στα βόρεια θα έχουν μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά πάνω από τα ~1000 μέτρα. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια, δυτικά και ανατολικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top