Ονειρικές εκδρομές κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο 25ης Μαρτίου

Ιδέες για ταξίδια και το κόστος διαμονής στους δημοφιλείς προορισμούς

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Τις βαλίτσες τους για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ετοιμάζουν πολλοί ταξιδιώτες, προγραμματίζοντας  να φύγουν εκδρομή την Παρασκευή 24/3 και να επιστρέψουν την Κυριακή το βράδυ, στις 26/3.

«Σχεδόν δέκα ημέρες πριν από την εθνική γιορτή, οι προ-κρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας ξεπερνούν ήδη το 50%, ενώ το τελευταίο πενθήμερο η κινητικότητα αναμένεται να ενταθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα ή και ολόκληρες κατοικίες (όχι βίλες), το κόστος για δύο διανυκτερεύσεις φτάνει ακόμη και τα 881 ευρώ, στα Τρίκαλα Κορινθίας», σημείωσε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

υπνοδωμάτιο

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E- RealEstates, μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται το τριήμερο ακόμη και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στην Καλαμάτα, στο Ναύπλιο, αλλά και τη Ναύπακτο.

«Οι περισσότεροι φαίνεται να επιλέγουν ταξίδι στο βουνό, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις για μία τετραμελή οικογένεια, ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και τη διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών. Σημαντική βαρύτητα έχει και το κόστος μετακίνησης, που πλέον δεν είναι αμελητέο. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι όσοι θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών από την πόλη», συμπλήρωσε.

ΜΜΜ: Ποια είναι η ασφαλέστερη θέση σε τρένο, αεροπλάνο, λεωφορείο & πλοίο

Αράχωβα, ο κορυφαίος χειμερινός προορισμός

Η Αράχωβα αποτελεί τον δημοφιλέστερο χειμερινό προορισμό, τόσο για τους Έλληνες που σχεδιάζουν αποδράσεις μακριά από την πόλη, όσο και για τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα. Το τριήμερο της εθνικής επετείου οι προ-κρατήσεις στην περιοχή αγγίζουν το 60%.

«Μόλις 90 είναι σήμερα τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, ενώ το συνολικό κόστος διαμονής για δύο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 153€ έως 400€ . Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 50τμ, κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή και παρέα, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 90τμ», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Πέντε εύκολες νηστίσιμες συνταγές με λίγες θερμίδες από διατροφολόγο

25η Μαρτίου στο Mέτσοβο και το Καρπενήσι

Μικρή είναι η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων στο Μέτσοβο, ενώ ήδη οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 54% για το τριήμερο. 

«Στο ορεινό χωριό της Ηπείρου το κόστος διαμονής για δύο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 282€ έως 370€ για κατοικία 40- 45τμ, σε απόσταση 180μέτρων από την κεντρική πλατεία, που μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα», είπε ο κ. Μπάκας.

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Όπως πρόσθεσε, το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο οι Αθηναίοι, οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν και να βρεθούν κοντά στη φύση την επέτειο της εθνικής γιορτής, όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών.

Οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 53%, με το κόστος για δύο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 158€- 400 €.

Καλαμάτα: Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας 

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 62%.

«Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα, κυμαίνεται από 94€- 190€ για κατοικίες 80τμ- 90τμ σε απόσταση έως 1,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης», είπε ο κ. Μπάκας.

Είσαι μακαρονάς, αλλά θέλεις να κρατηθείς σε φόρμα; Μάθε από τους Ιταλούς!

Τρίκαλα Κορινθίας- Καλάβρυτα- Ορεινή Αρκαδία στους top προορισμούς

Αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων, που αναδείχθηκε, κυρίως, στην αρχή των μνημονίων λόγω της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα, αποτελούν τα Τρίκαλα Κορινθίας.

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για το συγκεκριμένο τριήμερο αγγίζουν το 56,6%, με τις  ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 230€- 881€ για δύο διανυκτερεύσεις», είπε ο κ. Μπάκας.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Την ίδια ώρα, υψηλές προ- κρατήσεις καταγράφονται στα Καλάβρυτα, αγαπημένο προορισμό τόσο των Αθηναίων, όσο και των Πατρινών.

«Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 76%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 294€ έως 518€.  Η ανώτατη τιμή αφορά διαμέρισμα 140τμ με 3 Υ/Δ, που μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή του ακινήτου», σημείωσε.

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Ο ίδιος χαρακτήρισε «must» τους αρκαδικούς προορισμούς, καθώς όπως εξήγησε, λόγω του καλού οδικού δικτύου, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη Δημητσάνα ή τη Βυτίνα σε περίπου μιάμιση με δύο ώρες. 

«Οι προ-κρατήσεις  στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα αγγίζουν έως και το 60% για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Το κόστος διαμονής για δύο διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 263€ (Βυτίνα) έως και 800€ στη Στεμνίτσα, που αφορά σε αρχοντικό, κατάλληλο να φιλοξενήσει 6- 8 άτομα».

Τριήμερο στο ονειρικό Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί 365 ημέρες τον προορισμό που επιλέγει το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδρομέων από την πρωτεύουσα, λόγω της κοντινής απόστασης και της εύκολης πρόσβασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παλιά πόλη του Ναυπλίου φέρνει στο μυαλό εικόνες από νησί, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

«Κάθε δρόμος, κάθε σοκάκι, κάθε κτίριο της πόλης κρύβει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο τριήμερο το Ναύπλιο καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 65%.

Το Ναύπλιο απoτελεί μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και είναι μια κλασική επιλογή για μία γρήγορη απόδραση κάθε εποχή του χρόνου (φωτογραφία unsplash)

Το Ναύπλιο απoτελεί μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και είναι μια κλασική επιλογή για μία γρήγορη απόδραση κάθε εποχή του χρόνου (φωτογραφία unsplash)

Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 304 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 141€ έως 270€, για ακίνητα σε απόσταση έως 100μέτρα από το κέντρο της πόλης», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Βιταμίνη D: Σε ποιες τροφές βρίσκεται και πώς καταλαβαίνουμε την έλλειψη

Ναύπακτος: Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα 

Ένας ακόμα μοναδικός προορισμός για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου είναι η μεσαιωνική Ναύπακτος, η οποία απέχει από την Αθήνα λιγότερο από 3 ώρες και βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών από την εντυπωσιακή γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου

«Η Ναύπακτος καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 62%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή/και 4μελή παρέα, κυμαίνεται από 137€ έως 235€ για το σύνολο του τριημέρου», σύμφωνα με τον κ. Μπάκα.

Ναύπακτος

Η μεσαιωνική Ναύπακτος απέχει από την Αθήνα λιγότερο από 3 ώρες (φωτ. eurokinissi)

Μπακαλιάρος με σικόρε, μύδια καπνιστά και σάλτσα κρασιού

Οι Θεσσαλονικείς θα ταξιδέψουν στα Ιωάννινα, την Καλαμπάκα και την Καστοριά

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί διαχρονικά αγαπημένο προορισμό για τις χειμερινές αποδράσεις, τόσο των Θεσσαλονικέων μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού. 

«Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 64% το τριήμερο της εθνικής γιορτής. Το κόστος διαμονής για δύο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 139€ έως 250€ για κατοικίες 80τμ- 120τμ, σε απόσταση έως 1,3χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης», είπε ο κ. Μπάκας.

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi)

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi) 

Την ίδια ώρα, το 60% αγγίζουν οι πληρότητες στην Καλαμπάκα, η οποία αποτελεί θρησκευτικό προορισμό, λόγω των Μετεώρων

«Το κόστος για δύο διανυκτερεύσεις στην περιοχή κυμαίνεται από 118€ έως 300€, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 100τμ με 3 Υ/Δ, κατάλληλη για 6- 8άτομα», συμπλήρωσε.

Eurovision 2023: Αυτό είναι το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Το 70% αγγίζουν ήδη οι προκρατήσεις στην Καστοριά, το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

«Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 182€ έως 270€,  για κατοικίες έως 600μέτρα από το κέντρο της πόλης», σημείωσε στο star.gr ο κ. Μπάκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top