Τέμπη: Η πρώτη δικαιολογία του σταθμάρχη μετά το δυστύχημα

«Δεν έκανα χειρισμό της αιχμής 118»

Ποια ήταν η πρώτη δικαιολογία του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας, όταν ρωτήθηκε μετά τη σύγκρουση από τον Επιθεωρητή Λάρισας τι συνέβη, αποκαλύπτει το Star.

Nέοι διάλογοι «καίνε» τον σταθμάρχη: Tα «είχε χαμένα» και πριν το δυστύχημα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στις 23:44 και ενώ έχει γίνει ήδη η σύγκρουση στα Τέμπη, ο Επιθεωρητής Λάρισας που έχει ενημερωθεί τρία λεπτά πριν ότι οι μηχανοδηγοί των δύο τρένων δεν απαντούν, καλεί στο τηλέφωνο τον σταθμάρχη για να μάθει τι έχει συμβεί.

«Ο σταθμάρχης μου απαντούσε με εμφανή σύγχυση, και πανικόβλητος μου είπε ακριβώς: "Δεν μπορώ να προσδιορίσω από ποια γραμμή έχω διώξει την επιβατική αμαξοστοιχία"».

Τέμπη

Ο Επιθεωρητής πηγαίνει στον τόπο της σύγκρουσης  και αμέσως μετά στο σταθμαρχείο. Εκεί συναντά τον σταθμάρχη από κοντά και του ζητά να του περιγράψει τι έγινε.

«Δεν αντιλήφθηκα ότι η αμαξοστοιχία εισήλθε στη γραμμή καθόδου, ενώ έπρεπε να πάει στη γραμμή ανόδου και αυτό γιατί δεν έκανα χειρισμό της αιχμής 118» είπε ο σταθμάρχης στον Επιθεωρητή Λάρισας.

Tέμπη

Παραδέχεται λοιπόν ότι δεν έκανε κάποιο χειρισμό στο κλειδί και αποκαλύπτει στον προϊστάμενο του τον λόγο:Επειδή πριν από λίγα λεπτά είχε φθάσει από Θεσσαλονίκη ο Προαστιακός. Στην απολογία του, όμως, ο σταθμάρχης δεν χρησιμοποιεί αυτά τα λόγια και εικάζει ότι το γύρισε.

Επιπλέον, ο σταθμάρχης λίγα λεπτά μετά, έλεγε σε συνάδελφο του μέσα στο σταθμαρχείο. «Τελευταίο βράδυ και να μου συμβεί αυτό;».

Η φράση αυτή προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στον συνάδελφό του που είχε συνειδητοποίησει το μέγεθος της τραγωδίας, κάτι που μάλλον δεν καταλάβαινε ακόμα ο μοιραίος σταθμάρχης.

Tέμπη: Αποκάλυψη Κούγια για τις 3 κοπέλες - Το τραγικό «σημάδι» αναγνώρισης

Στο μεταξύ κόλαφος είναι το πόρισμα της ΕΔΕ για τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου σχετικά με την αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ αμέσως μετά το δυστύχημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top