Τα κρίσιμα ερωτήματα για το μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών

Πρόλαβαν να φρενάρουν οι μηχανοδηγοί; - Τι λένε ειδικοί στο Star

Τέμπη

Πολλά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα για τους δύο άτυχους μηχανοδηγούς και τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Με τη βοήθεια ειδικών, το Star προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση.

Τέμπη: «Eικονικές ήταν οι υπερωρίες», λέει σταθμάρχης στο Star

Ερώτημα πρώτο: Οι μηχανοδηγοί των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών πρόλαβαν να αντιδράσουν ή συγκρούστηκαν μετωπικά χωρίς να φρενάρουν;    

«Δεν πρέπει να υπήρχε επιβράδυνση των αμαξοστοιχιών και ο λόγος είναι ότι δεν υπήρχε οπτική επαφή μεταξύ των δύο οδηγών επειδή ήταν στροφή εκεί, δεν ήταν ανοιχτός χώρος για να δει ο ένας τον άλλον...» λέει στο Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο ο μηχανολόγος μηχανικός-δικαστικός πραγματογνώμονας, Αναστάσιος Δέδες.

Τέμπη: «Καίει» τους άλλους δύο σταθμάρχες ο επιθεωρητής -Οι πρώτες δηλώσεις

Ερώτημα δεύτερο: Σε ποιά απόσταση θα είχε ακινητοποιηθεί η εμπορική αμαξοστοιχία, που μετέφερε λαμαρίνες, σιτηρά και φρούτα, αν στη θέα της επιβατικής ο μηχανοδηγός είχε φρενάρει;

«Αν είχε μία ταχύτητα 160 χιλιόμετρα, ανάλογα με το βάρος που είχε, θα είχαμε μία απόσταση ακινητοποίησης 500 μέτρων! Είναι σαν να έχουμε μία βόμβα, η οποία πέφτει πάνω σε μία πολυκατοικία. Τεράστιες δυνάμεις».

Τρένα που έκρινε επικίνδυνα η Ελβετία έφερε η Hellenic Train στην Ελλάδα!

Ο σταθμάρχης Λάρισας είχε τη δυνατότητα για 6-7 ολόκληρα λεπτά να δει το τρένο που έφευγε από τη Λάρισα όταν μπήκε στο ρεύμα καθόδου.

Μοιραία επίσης λάθη φαίνεται να έκανε και ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, όπως είπε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων και τον Γιώργο Ευγενίδη ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θωμάς Χαχάμης. 

«Ο συγκεκριμένος μηχανοδηγός είχε εμπειρία, αλλά δεν ξέρω γιατί, έκανε κάποιες στασμωδικές κινήσεις και δεν ξέρω τελικά αν πήρε τηλέφωνο σε συναδέλφους».


Αποκάλυψη Star - Τέμπη: Ποιοι έφτασαν στο σταθμαρχείο μετά το δυστύχημα

 

Τέμπη: Τι είπαν στο Star οι τραγικοί γονείς του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Την ίδια ώρα, οι τραγικοί γονείς του άτυχου μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, μιλώντας στον Βαγγέλη Γκούμα, προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν πώς έχασαν τον γιο τους και επιρρίπτουν ευθύνες στον προφυλακισμένο σταθμάρχη. 

«Είχε τηλεματική από Λάρισα μέχρι έξι λεπτά. Τα ΄βλεπε, έπρεπε να τα βλέπει...» είπε ο πατέρας του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Εύχομαι τα παιδιά που "έφυγαν" να είναι οι τελευταίες "Ιφιγένειες" και να μη θυσιαστούν άλλα παιδιά» είπε με πόνο η μητέρα του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top