Αποκάλυψη Star - Τέμπη: Ποιοι έφτασαν στο σταθμαρχείο μετά το δυστύχημα

Ερωτήματα για τις βάρδιες που έχουν σβηστεί με διορθωτικό

Ποιοι έφτασαν στο σταθμαρχείο μετά το δυστύχημα; / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα ερωτήματα προκύπτουν για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά τα όσα κατέθσε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης για τις βάρδιες.

Τέμπη: «Φταίνε οι άλλοι» - Οι πρώτες δηλώσεις του επιθεωρητή του ΟΣΕ

Όπως είπε στην κατάθεσή του, λίγη ώρα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων σβήστηκε με μπλάνκο στο τετράδιο βαρδιών η πραγματική ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών, που υποτίθεται ότι θα τον βοηθούσαν μέχρι τις 11 το βράδυ. 

Τέμπη: «Οι υπερωρίες ήταν εικονικές», λέει σταθμάρχης στο Star

«Μετά τη σύγκρουση η αλλαγή βάρδιας διορθώθηκε με μπλάνκο. Η πραγματική ώρα αναχώρησης του Π.Κ.  είναι 22:20», φέρεται να είπε στις αρχές.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τέμπη: Ποιοι έφτασαν στο σταθμαρχείο μετά το δυστύχημα;

Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει και το τι έγινε στο σταθμαρχείο από τη στιγμή που έγινε η σύγκρουση, στις 23:20 το βράδυ, μέχρι και την ώρα που έφτασε η αστυνομία στις τρεις τα ξημερώματα.

Είναι ένα διάστημα τρεισίμιση ωρών, στο οποίο πολλά μπορούσαν να συμβούν και πολλοί μπορούσαν να αλλοιώσουν στοιχεία, εάν ήθελαν. Ποιοι έφτασαν στον σταθμό όμως το επίμαχο διάστημα; 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σταθμαρχείο ήταν ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων, στις 23:30. Εκείνος ειδοποίησε τον απογευματινό σταθμάρχη  για τη σύγκρουση. Έφτασε στον σταθμό μεταξύ 12:10 - 12:20 και μπήκε μέσα στο σταθμαρχείο. Λίγη ώρα μετά, έφτασε και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

Ήδη, όμως, κάποιος είχε βάλει μπλάνκο στην αλλαγή της βάρδιας στο βιβλίο παράδοσης - παραλαβής που έχουν οι σταθμάρχες μέσα στο γραφείο τους.

Η αστυνομία έφτασε στις τρεις και αποχώρησε μία ώρα αργότερα.

Ό,τι έγινε με το μπλάνκο έγινε μεταξύ 12 και 3 και η ανακριτική αρχή είναι εκείνη που θα το ερευνήσει. 

Το βιβλίο παράδοσης - παραλαβής είναι πλέον στα χέρια της ανακρίτριας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top