Τέμπη: «Καίει» τους άλλους δύο σταθμάρχες ο επιθεωρητής -Οι πρώτες δηλώσεις

Αποποιείται κάθε ευθύνη- «Πολλαπλά λάθη, εγκατάλειψη θέσεων...»

Τρεις νέοι κατηγορούμενοι προστίθενται στη δικογραφία για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο σταθμαρχών του Σταθμαρχείου Λάρισας.

Τέμπη: «Διόρθωσαν με μπλάνκο τις βάρδιες, μετά το δυστύχημα»

Από την πλευρά του, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αποποιείται κάθε ευθύνη και θεωρεί υπεύθυνους για το τραγικό δυστύχημα τους δύο σταθμάρχες που εγκατέλειψαν τη θέση τους εν ώρα υπηρεσίας, όπως, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του.

Αμβρόσιος για Τέμπη: «Ήταν τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι!»

«Από την πρώτη στιγμή εγώ ήθελα να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, γι΄αυτό και πήγα και έδωσα επί τέσσερις ώρες εξηγήσεις», ισχυρίστηκε ο επιθεωρητής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Γύγου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ακόμα, επιρρίπτει ευθύνες τόσο στους σταθμάρχες, τους μηχανοδηγούς που οδηγούσαν τα τρένα, στον ΟΣΕ, στη διοίκηση, στην εταιρία των τρένων, όμως βγάζει από το «κάδρο» τον ίδιο.

«Πολλαπλά λάθη, εγκατάλειψη θέσεων εν ώρα υπηρεσίας από τους δύο σταθμάρχες και η μη συνακόλουθη τήρηση του ωαρίου, η μη έγκαιρη και επιβεβλημένη ενημέρωση εκ μέρους των απολειπόμενων μηχανοδηγών περί της εισόδου στη γραμμή καθόδου, με την παράλληλη μη ενημέρωσή τους με ον οιονδήποτε τρόπο απ΄οτον αρμόδιο σταθμάρχη, σε συνδυασμό με την ολιγωρία ως προς την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης και των έργων σηματοδότησης, συνθέτουν το σκηνικό του τραγικού δυστυχήματος», ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ο επιθεωρητής Λάρισας μέσω της ανακοίνωσης.

Τέμπη: Τι ισχυρίζεται ο επιθεωρητής Λάρισας

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου του επιθεωρητή ΟΣΕ.

Τέμπη: Γιατί ασκήθηκε δίωξη στον επιθεωρητή και τους δύο σταθμάρχες Λάρισας

Ωστόσο, η ανακρίτρια είχε άλλη εικόνα, γι΄αυτό και ασκήθηκε ποινική δίωξη τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος των άλλων δύο σταθμαρχών της Λάρισας, για πράξεις και παραλείψεις  τους .

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ επειδή όρισε τις βάρδιες της επίμαχης νύχτας, αφήνοντας στον κομβικό σταθμό τον χωρίς εμπειρία σταθμάρχη της Λάρισας και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες στο πόστο τους έως τις 11:00, πλην όμως έφυγαν νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου τους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top