Αμβρόσιος για Τέμπη: «Ήταν τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι!»

Αδιανόητες δηλώσεις του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων

Τρισάγιο στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη τελέστηκε σήμερα / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη: υποστηρίζει ότι η τραγωδία είναι «τιμωρία» για τα Καρναβάλια, που είναι η «γιορτή του Διαβόλου»!

Τέμπη: Ποινικές διώξεις εναντίον του επιθεώρητη και δύο σταθμαρχών

Συγκεκριμένα, σε άρθρο στο ekklisiaonline, δηλώνει ότι το πολύνεκρο δυστύχημα με τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες συνδέεται με το... Καρναβάλι της Πάτρας, όπου οι νέοι διασκέδαζαν σε μια γιορτή που είναι «αφιερωμένη στον διάβολο», κάτι που αποτελεί «ασέβεια και πλεονασμό αμαρτίας».

Αμβρόσιος: «Το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν τιμωρία από τον Θεό για τα καρναβάλια»

«Το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν τιμωρία από τον Θεό για τα καρναβάλια» / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στο μακροσκελές, σκοταδιστικό κείμενό του, ο Αμβρόσιος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;».

Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;

«Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ. Ανεπίσημα, με την μορφή του κουτσομπολιού, κυκλοφορεί η είδησις, ότι πολλά προφυλακτικά από την σεξουαλική ικανοποίηση ευρέθη-σαν ακόμη και στους δρόμους των Πατρών!», υποστηρίζει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top