Τέμπη: Ποινικές διώξεις εναντίον του επιθεώρητη και δύο σταθμαρχών

Ραγδαίες εξελίξεις - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Ποινικές διώξεις σε βάρος τριών ακόμα ατόμων άσκησε η ανακρίτρια για την τραγωδία στα Τέμπη. Τα νέα πρόσωπα κατηγορούνται για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Tέμπη: «Συγγνώμη από φονιάδες δε θέλω», ξεσπά ο πατέρας του Δημήτρη

Οι νέοι κατηγορούμενοι είναι ο επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και οι δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 23:00 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Ποινικές διώξεις για την τραγωδία στα Τέμπη ασκήθηκαν στον επιθεωρητή και στους δύο σταθμάρχες που έπρεπε να ήταν μαζί με τον 59χρονο - AP

Ποινικές διώξεις για την τραγωδία στα Τέμπη ασκήθηκαν στον επιθεωρητή και στους δύο σταθμάρχες που έπρεπε να ήταν μαζί με τον 59χρονο - AP

Τέμπη: «Δάγκωνα γυαλιά, το αίμα έτρεχε ποτάμι»

Για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, προκειμένου να επιλέξουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολο τους με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Τέμπη: Στον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό τα «ρίχνει» ο επιθεωρητής

Τέμπη: «Πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαριου, όταν και σημειώθηκε η τραγωδία στα Τέμπη ο σταθμάρχης που είχε βάρδια στο Παλαιοφάρσαλο πριν από τον 59χρονο σταθμάρχη στη Λάρισα είχε μεγάλη ανησυχία, καθώς ήταν μια μέρα με μεγάλη σιδηροδρομική κίνηση.

Ο εμπειρότερος από τους τρεις σταθμάρχες της Λάρισας, όταν ρωτήθηκε γιατί έφυγε νωρίτερα φέρεται να είπε ότι δεν θα καθόταν να φυλάει τον 59χρονο - AP

Ο εμπειρότερος από τους τρεις σταθμάρχες της Λάρισας, όταν ρωτήθηκε γιατί έφυγε νωρίτερα φέρεται να είπε ότι δεν θα καθόταν να φυλάει τον 59χρονο - AP

Τέμπη: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο από το φλεγόμενο βαγόνι μετά τη σύγκρουση

Ο ίδιος εργαζόταν από τις 14:00 έως τις 23:00 στα Παλαιοφάρσαλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ότι λίγο πριν από το πολύνεκρο δυστύχημα είχε επικοινωνήσει με τον σταθμό της Λάρισας για να δει τι εικόνα επικρατεί εκεί. 

Αφού το Intercity 62 έφυγε από τα Παλαιοφάρσαλα πήρε τον σταθμάρχη της Λάρισας γιατί γνώριζε ότι ήταν άπειρος και είχαν υπάρξει διάφορες δυσκολίες όταν υπήρχαν ανωμαλίες στην κυκλοφορία των τρένων. 

Δείτε το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Τέμπη - Αποκάλυψη Star: Τι υποστηρίζουν οι δύο εμπλεκόμενοι σταθμάρχες

Εκείνο το βράδυ, όπως έχει γίνει γνωστό υπήρχε καθυστέρηση στην αναχώρηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας από τα Παλαιοφάρσαλα για τη Λάρισα. Επικοινώνησε λοιπόν ο σταθμάρχης του συγκεκριμένου σταθμού με τον συνάδελφό του στη Λάρισα, ο οποίος ήταν από τους εμπειρότερους που βρισκόντουσαν στο σταθμό κι έπρεπε να βρίσκεται εκεί έως τις 23:00.

Τέμπη: Στο κάδρο των ποινικών ευθυνών δύο ακόμη άτομα για την τραγωδία

Όπως φέρεται να κατέθεσε το τηλεφώνημα έγινε γύρω στις 22:45. Τον ρώτησε πού είναι κι εκείνος του απάντησε ότιο είχε φύγει. Όταν του είπε γιατί δεν κάθισε λίγο παραπάνω μέχρι να διώξει και την αμαξοστοιχία 62 για θεσσαλονίκη, εκείνος φέρεται να του απάντησε: «Πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;». Λίγα λεπτά αργότερα συνέβη το μοιραίο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top