Τέμπη: «Δάγκωνα γυαλιά, το αίμα έτρεχε ποτάμι»

Διασωθείσα περιγράφει τις στιγμές τρόμου μέσα στο τρένο

Η 25χρονη Ευγενία είναι μία από τους ανθρώπους που επέζησαν από την τραγωδία στα Τέμπη κι επέστρεψε στην αγκαλιά της οικογένειάς της. Όμως οι εφιαλτικές αναμνήσεις από το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου επιστρέφουν συνεχώς στη σκέψη της και τη βασανίζουν.

Tiς εφιαλτικές στιγμές μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη περιέγραψε επιβάτης που σώθηκε- AP

Tiς εφιαλτικές στιγμές μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη περιέγραψε επιβάτης που σώθηκε- AP

Η νεαρή κοπέλα καθόταν στο βαγόνι με τον αριθμό 3 τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων. Μιλώντας στο Mega περιέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά τη σύγκρουση. 

Τέμπη: Στον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό τα «ρίχνει» ο επιθεωρητής

«Ήμουν στο τρίτο βαγόνι, καθόμουν δίπλα στον Μιχάλη. Στην αρχή ένιωσα ένα απότομο φρενάρισμα, μετά ακολούθησε ένας δυνατός θόρυβος και μέσα σε δευτερόλεπτα έσπασαν τα τζάμια, τα πλαστικά κι όλα πετάχτηκαν στα πρόσωπά μας», είπε αρχικά η Ευγενία και συνέχισε:

Τέμπη: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο από το φλεγόμενο βαγόνι μετά τη σύγκρουση

«Είχα πολλά συντρίμμια μέσα στο στόμα μου, θυμάμαι ότι δάγκωνα γυαλιά από το τζάμι και τα χέρια μου είχαν γεμίσει αίματα που μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν δικά μου. Η θερμοκρασία που είχε αναπτυχθεί από την σύγκρουση ήταν τόσο μεγάλη που ακόμα και στις μικρές γρατζουνιές το αίμα έτρεχε ποτάμι».

Η 25χρονη είπε ότι σώθηκε χάρη σε έναν άλλο επιβάτη που τη βοήθησε να βγει από το τρένο - AP

Η 25χρονη είπε ότι σώθηκε χάρη σε έναν άλλο επιβάτη που τη βοήθησε να βγει από το τρένο - AP

Όπως είπε ευτυχώς δίπλα της βρισκόταν ο Μιχάλης, φοιτητής από τους Λειψούς, ο οποίος τη βοήθησε να βγει από το τρένο, παρά τα τραύματά της. 

Τέμπη: Συγκλονίζει ο ιερέας πατέρας του 23χρονου Κυπριανού

«Ο Μιχάλης θυμάμαι ήταν πολύ ψύχραιμος. Αμέσως σηκώθηκε  και ρώτησε τους άλλους κι εμένα αν είμαι καλά. Μία κοπέλα είχε φύγει όλη εκτός βαγονιού και το αγόρι της την κράταγε και φώναζε ”Ιφιγένεια”. Μία γυναίκα φώναζε ”το μωρό μου, το μωρό μου. Είπα στον Μιχάλη ότι φοβάμαι να πατήσω οπουδήποτε και τότε μου είπε "πάτα πάνω μου για να βγεις". Το παιδί με πήρε κυριολεκτικά αγκαλιά καθώς έχανα την ισορροπία πηδώντας από το παράθυρο».

Τέμπη: «Εκείνο το βράδυ σωπαίνανε οι λύκοι γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι»

Μόλις πάτησε στο έδαφος ηρέμησε και αντίκρισε μπροστά της ανθρώπους με αίματα. Βρήκε και πάλι τον Μιχάλη, τον ρώτησε πώς τον λένε και τον ευχαρίστησε που τη βοήθησε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και δεν τον ξαναείδε, όμως, όπως είπε νιώθει ευγνωμοσύνη που ήταν εκεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top