Τέμπη: Στον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό τα «ρίχνει» ο επιθεωρητής

Τι κατέθεσε στην ανακρίτρια Λάρισας μετά την τραγωδία

Τι ισχυρίζονται οι δύο εμπλεκόμενοι σταθμάρχες για τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη και τις συνθήκες εργασίας / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μπορεί η κοινή γνώμη να θεωρεί ότι η τραγωδία στα Τέμπη ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ωστόσο οι άμεσα εμπλεκόμενοι εδώ και μια εβδομάδα επιχειρούν να περιορίσουν τις ευθύνες του και να πετάξουν το μπαλάκι σε άλλους. 

O επιθεωρητής φέρεται να ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον νεκρό μηχανοδηγό και στον σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας - Eurokinissi

O επιθεωρητής φέρεται να ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον νεκρό μηχανοδηγό και στον σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας - Eurokinissi

Στο κάδρο των ευθυνών βρίσκεται εξ αρχής ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος όμως στην απολογία του επιχείρησε να εμπλέξει τόσο τους δύο συναδέλφους του που βρίσκονταν στην απογευματινή βάρδια, αλλά και τον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας. 

Τέμπη: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο από το φλεγόμενο βαγόνι μετά τη σύγκρουση

Θέμα ωρών θεωρείται η άσκηση ποινικής δίωξης σε τουλάχιστον δύο ακόμα πρόσωπα, τον επιθεωρητή που τοποθέτησε τον 59χρονο στη Λάρισα, αλλά και τον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας, ο οποίος ήταν και ο εμπειρότερος. 

Τέμπη: Τι κατέθεσε ο επιθεωρητής

Ο 63χρονος επιθεωρητής, ο οποίος μετά από την τραγωδία έσπευσε να πάρει αναρρωτική άδεια ενός μήνα, χωρίς καν να εξεταστεί από γιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Βόλου, κατέθεσε στην ανακρίτρια στις 3 Μαρτίου. 

Ο επιθεωρητής φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι η φωτοσήμανση εδώ και χρόνια δε λειτουργούσε και ήταν πάντα στο κόκκινο - Eurokinissi

Ο επιθεωρητής φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι η φωτοσήμανση εδώ και χρόνια δε λειτουργούσε και ήταν πάντα στο κόκκινο - Eurokinissi

Τέμπη: Επί 17 λεπτά ο μηχανοδηγός του Intercity προσπαθούσε να βρει κάποιον

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεση αυτή φέρεται να επιμερίζει τις ευθύνες στον σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας και στον νεκρό μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας. 

Τέμπη - Αποκάλυψη Star: Τι υποστηρίζουν οι δύο εμπλεκόμενοι σταθμάρχες

Ο επιθεωρητής φέρεται επίσης μεταξύ άλλων να υποστηρίζει ότι δεν είχε ενημέρωση αν στις 28 Φεβρουαρίου 2023 υπήρχε πρόβλημα με τη φωτεινή σηματοδότηση. Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι εδώ και χρόνια, τόσο στην άνοδο, όσο και στην κάθοδο δε λειτουργούσαν τα φωτοσήματα και ήταν μονίμως κόκκινα. Επομένως για να αναχωρήσει κάθε αμαξοστοιχία, έπρεπε να δοθεί από τον σταθμάρχη στον εκάστοτε μηχανοδηγό η απαραίτητη ειδοποίηση. 

Tο άγνωστο ατύχημα του μηχανοδηγού - «Κοπέλα κρεμόταν έξω από το βαγόνι»

Τέμπη: «Φταίει ο σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας και ο νεκρός μηχανοδηγός»

Ο επιθεωρητής φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο μηχανοδηγός του Intercity 62 αντιλήφθηκε σίγουρα ότι μπήκε στη γραμμή καθόδου και θα έπρεπε ο ίδιος να ζητήσει διευκρινίσεις από τον σταθμάρχη γιατί δεν πήρε την απαραίτητη ειδοποίηση 1001 γι’ αυτό. 

Τέμπη: Έρχονται διώξεις για ακόμα τρία άτομα

Τέλος φέρεται να επέρριψε ευθύνες και στον απογευματινό σταθμάρχη, ο οποίος έφυγε νωρίτερα από την ώρα που έληγε η βάρδια του, υπογραμμίζοντας ότι αν είχε εξασφαλίσει την αμαξοστοιχία 2597 θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top