Τέμπη: Ο Νικήτας και η Κέλλυ πήγαιναν να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους

Θα κηδευτούν σήμερα μαζί στο Κορδελιό

Σπαραγμός χθες στην κηδεία της Κλαούντια στη Λάρισα, η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο - Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων Star

Ο 23χρονος Νικήτας και η σύντροφός του Κέλλυ, επέβαιναν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Πήγαιναν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους, όμως έχασαν τη ζωή τους μαζί με 55 ακόμα αθώους ανθρώπους.

O 23χρονος Νικήτας είχε ρεπό από το πυροσβεστικό σώμα και θα πήγαινε να συναντήσει τους δικούς του

O 23χρονος Νικήτας είχε ρεπό από το πυροσβεστικό σώμα και θα πήγαινε να συναντήσει τους δικούς του

Σήμερα οι συγγενείς και οι φίλοι τους, θα τους πουν το τελευταίο αντίο στις 13:00 στο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά. 

Τέμπη: Η ένδειξη 10 λεπτά πριν τη σύγκρουση που κίνησε υποψίες

Ο 23χρονος Νικήτας ήταν πυροσβέστης και υπηρετούσε στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και σπουδαστής στο τμήμα Ψυχολογίας. Η σύντροφός του σπούδαζε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. 

Ο Νικήτας μαζί με τη σύντροφό του Κέλλυ θα πήγαιναν Θεσσαλονίκη για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους

Ο Νικήτας μαζί με τη σύντροφό του Κέλλυ θα πήγαιναν Θεσσαλονίκη για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι την ώρα της μοιραίας σύγκρουσης βρισκόταν στο εστιατόριο του τρένου. 

Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική του επιθεωρητή του ΟΣΕ

«Είχες ρεπό, μου είπες βιάζεσαι να πας να ετοιμαστείς για να πάρεις το τρένο να πας να δεις την οικογένειά σου στη Θεσσαλονίκη, σε χτύπησα στον ώμο και σου είπα άντε δρόμο τα μέλε με το καλό όταν γυρίσεις! Πού να φανταστώ ότι δεν θα τα λέγαμε ποτέ ξανά. Καλό σου ταξίδι μικρέ...», έγραψε ένας από τους συναδέλφους του 23χρονου.

Τέμπη: «Έχουμε το εισιτήριο στο χέρι, αντί να έχουμε το παιδί μας»

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στον σύλλογο «Μιλάμε για τον Αυτισμό».

Την ίδια ώρα η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ έβγαλε ψήφισμα για την Κέλλυ που αναφέρει:

«Η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ με οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια της ζωής της φοιτήτριας της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας, Κέλλυς, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Τέμπη: «Γιατί να συμβεί αυτό στο αγγελούδι μας;» - Θρήνος για την Αναστασία

Η Κέλλυ ήταν ένα κορίτσι στην άνοιξη της ζωής του. Ο βίαιος θάνατός της θα μείνει καρφί στη σάρκα του βαριά τραυματισμένου πολιτισμού μας. Καρφί στην υποκρισία του κάθε αναμάρτητου, στην ανευθυνότητα και την πλεονεξία. «[…] ἐὰν εἴπωμεν ὅτι ἁμαρτίαν οὐκ ἔχομεν, ἑαυτοὺς πλανῶμεν καὶ ἡ ἀλήθεια οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν […] ἐὰν εἴπωμεν ὅτι οὐχ ἡμαρτήκαμεν, ψεύστην ποιοῦμεν αὐτὸν, καὶ ὁ λόγος αὐτοῦ οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν» (Α΄Ιω, 8-10). Σε εμάς μένει η προσδοκία της Ανάστασης και η υπόσχεση συνεχούς αγώνα για έναν κόσμο στον οποίο ο άνθρωπος δεν θα είναι «αναλώσιμο», αλλά πρόσωπο με βάθος αιωνιότητας.

Τέμπη: Θρίλερ με δύο αγνοούμενους που δεν έχουν ταυτοποιηθεί

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού και όλο το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για την απώλεια της αγαπητής μας φοιτήτριας Κέλλυς, αλλά και του συνόλου των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, σε τούτη την τραγωδία.

Ευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους και συμμετέχουμε στο πάθος τόσο των οικογενειών τους, όσο και των φίλων τους. Στη μνήμη τους τελέσαμε Τρισάγιο, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Θεολογικής μας Σχολής. Στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεστεί τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 13:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Καλαμαριά, τη Σχολή θα εκπροσωπήσει ο Κοσμήτοράς της, καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top