Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική του επιθεωρητή του ΟΣΕ

Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας

Τι είπε στο Star ο προϊστάμενος του σταθμάρχη, ο οποίος τέθηκε σε αργία - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα, ώστε να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, αμέσως μετά το δυστύχημα στα Τέμπη έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης

Στόχος της έρευνας είναι να αναζητηθούν αμέσως οι ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Τέμπη: Η ένδειξη για υπερκατανάλωση ρεύματος που κίνησε τις υποψίες

Παράλληλα, σε λίγη ώρα την πόρτα του ανακριτή θα περάσει και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από αυτήν που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας.

Τέμπη: «Έχουμε το εισιτήριο στο χέρι, αντί να έχουμε το παιδί μας»

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

O επιθεωρητής του ΟΣΕ, τέθηκε χθες σε αργία, ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει πως στερείται νομικής βάσης αυτή η απόφαση και περιμένει την επίσημη αιτιολόγηση από τον ΟΣΕ.

Τέμπη: «Είδα τον θάνατό μου» - Η περιγραφή ενός επιζώντα

Τέμπη: «Υπήρχαν τρεις σταθμάρχες στη βάρδια»

Ισχυρίζεται ακόμα ότι από την προηγούμενη Παρασκευή εμφανίστηκε αυτοβούλως στις αρχές για να καταθέσει και παρέδωσε και τα έγγραφα των βαρδιών που αποδεικνύουν ότι στη συγκεκριμένη νυχτερινή βάρδια, υπήρχαν τρεις σταθμάρχες. 

Τέμπη: Θρίλερ με δύο αγνοούμενους που δεν έχουν ταυτοποιηθεί

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο ένας ήταν ο εμπειρότερος και σχολούσε στις 23:00, όμως φαίνεται πως έφυγε νωρίτερα από το πόστο του. Μαζί με τον κατηγορούμενο θα έπρεπε να είναι κι άλλος ένας, ο οποίος επίσης δεν ήταν στο πόστο του. 

Ο επιθεωρητής φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες και στον σταθμάρχη των Νέων Πόρων, καθώς έχει μπροστά του κι αυτός τον πίνακα κυκλοφορίας των τρένων και θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί ότι οι  δύο αμαξοστοιχίες βρίσκονταν στην ίδια γραμμή. 

Τέμπη: «Δεν αναγνωρίζω τη φωνή μου στα ηχητικά» - Η απολογία του σταθμάρχη

Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο επιθεωρητής το πρωί μετά την τραγωδία ζήτησε να βγει σε αναρρωτική άδεια για έναν μήνα και δεν εμφανίστηκε στα γραφεία του Οργανισμού. 

Τέμπη: «Δεν έπρεπε να ήμουν μόνος μου στη βάρδια»

Ο ίδιος ο σταθμάρχης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από τη μαραθώνια απολογία του φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας και του εισαγγελέα ότι βρισκόταν μόνος του για μεγάλο διάστημα στο σταθμαρχείο και είχε την ευθύνη για τη σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας. 

Τέμπη: Το «μαύρο κουτί» στα χέρια των πραγματογνωμόνων

Ρόλο – κλειδί στην έρευνα για τη συμπεριφορά και τις κινήσεις τόσο του 59χρονου κατηγορουμένου, όσο και του δεύτερου σταθμάρχη που η βάρδια του ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν την τραγωδία, θα παίξουν τα ευρήματα από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμαρχείου, αλλά και το καταγραφικό των συνομιλιών των σταθμαρχών με τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης - Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Στο μικροσκόπιο των άρχων μπαίνει επίσης το «μαύρο κουτί» από την επιβατική αμαξοστοιχία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρηθεί ανάκτηση στοιχείων για την κίνηση και την ταχύτητα που είχε αναπτύξει και θα αναζητηθούν οι ακριβείς αιτίες της μεγάλης έκρηξης και φωτιάς που ακολούθησε, η οποία σχεδόν «έλιωσε» τα πρώτα βαγόνια. 

Τέμπη: «Έκανε συχνά το ίδιο λάθος»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Mega, ο 59χρονος σταθμάρχης είχε κάνει το ίδιο λάθος και με άλλο τρένο λίγες μέρες πριν από τον φρικτό δυστύχημα. 

Τέμπη: Αποκάλυψη για τις βάρδιες των σταθμαρχών

Μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας από τα Παλαιοφάρσαλα προς τη Λάρισα, υποστήριξε ότι αρκετές φορές είχαν μπει σε λάθος γραμμή και μάλιστα έλεγαν μεταξύ χαριτολογώντας «τι να κάνουμε μωρέ, να προσέξουμε, γιατί είναι ο 59χρονος σταθμάρχης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top