Τέμπη: «Μείνετε κοντά μας» - Στη ΜΕΘ ο μοναδικός επιζών από το 1ο βαγόνι

12 τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία - 7 σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Οι νεότερες εξελίξεις για την πορεία της υγείας των τραυματιών από τα Τέμπη - Βίντεο από ΕΡΤ

Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη εξακολουθεί να νοσηλευέται στη ΜΕΘ σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση.

Τέμπη: Η ένδειξη για υπερκατανάλωση ρεύματος που κίνησε τις υποψίες

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός που φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, μετά την τραγωδία του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ο 20χρονος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο της αμαξοστοιχίας στα χωράφια, όπου τον εντόπισαν οι διασώστες χωρίς τις αισθήσεις του.

«Έχουμε πολύ δύσκολο και ανηφορικό δρόμο μπροστά μας»

Μάλιστα, η γιατρός και θεία του παιδιού αναφέρει ότι ο 20χρονος έχει ακόμη δύσκολο δρόμο μπροστά του. «Μείνετε κοντά μας με τις ευχές σας ,την αγάπη σας και την προσευχή σας. Έχουμε πολύ δύσκολο και ανηφορικό δρόμο μπροστά μας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των ΜΕΘ κλινικών δίνουν αγώνα καθημερινό και ηρωικό για να κρατήσουν όλους τους ανθρώπους μας στη ζωή και τους είμαστε ευγνώμονες», αναφέρει μεταξύ άλλων σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Τέμπη: «Είδα τον θάνατό μου» - Η περιγραφή ενός επιζώντα

«Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό μας και προσεύχονται μαζί μας για τη Ζωή του Γεράσιμου και των υπολοίπων διασωληνωμένων παιδιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.», προσθέτει σε άλλο σημείο.

«Μπαμπά, είμαι εγκλωβισμένος και δεν μπορώ να βγω»

Δεκάδες είναι τα ανθρώπινα δράματα που έρχονται στην επιφάνεια μετά το πολύνεκρο δυστύχημα. Ο πατέρας ενός νεαρού που κατάφερε να σωθεί από το βαγόνι δύο στο οποίο επέβαινε περιγράφει την ανατριχιαστική επικοινωνία που είχε με το γιο όταν σημειώθηκε η σφοδρή σύγκρουση. «Η δικιά μου περίπτωση θυμίζει λίγο αρχαία ελληνική τραγωδία. Λίγον πριν τις 23:30 χτύπησε το τηλέφωνό μου, όπου στην άλλη γραμμή ήταν ο γιος μου και μου είπε με πολύ ήρεμο τόνο "μπαμπά, έχουμε χτυπήσει, υπάρχουν παντού φλόγες. Είμαι εγκλωβισμένος και δεν μπορώ να βγω". Βίωνα εκείνη την ώρα τη μάχη που έδινε ο γιος μου για να κρατηθεί στη ζωή…», είπε φανερά συγκλονισμένος στο MEGA.

Ανατριχιαστική μαρτυρία ενός πατέρα που ο γιος του επέβαινε στο 2ο βαγόνι του τρένου και κατάφερε να σωθεί / Βίντεο από MEGA

«Όταν κατάφερε να βγει από το τρένο πάλι με πήρε τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο, γιατί το δικό του χάθηκε στη σύγκρουση. Μου είπε ότι κατάφερε να βγει, ότι ήταν ελαφρά τραυματισμένος. Προχωρούσαν στο σκοτάδι, άκουγαν ανθρώπους να τους φωνάζουν βοήθεια», ανέφερε σε άλλο σημείο ο πατέρας του νεαρού που κατάφερε να βγει ζωντανός από το φλεγόμενο βαγόνι και το τρένο του θανάτου. 

Τέμπη: «Έχουμε το εισιτήριο στο χέρι, αντί να έχουμε το παιδί μας»

Σημειώνεται ότι δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία κι επτά, ηλικίας από 21 μέχρι 27 ετών, παραμένουν σε ΜΕΘ. Οι δύο από εκείνους που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top