Τέμπη: «Όλοι νέοι ήταν» - Κατέβηκε 10 λεπτά πριν από τη σύγκρουση

«Προσπαθούσα να ηρεμήσω γιατί θα μπορούσα να είμαι εγώ»

Τέμπη: «Όλοι νέοι ήταν, από μπροστά μέχρι πίσω»

Δεν έχουν τέλος οι συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες που βγαίνουν συνέχεια στο φως για τη μοιραία σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Ένας επιβάτης που κατέβηκε από το τρένο μόλις λίγα λεπτά πριν από την τραγωδία μίλησε στην εκπομπή Live News.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου ταξίδευε στο τρίτο βαγόνι και περιέγραψε πως το τρένο ήταν γεμάτο από νέο κόσμο.

Τέμπη: «Ίσως φτάσουμε κάποτε…» - Η τελευταία ανάρτηση των διδύμων

«Ανέβηκα από την Αθήνα, το τρένο ξεκίνησε κανονικά, ήταν γεμάτο κόσμο, όλοι κάθονταν στις θέσεις τους γιατί κάποιοι που κάθονταν οπουδήποτε, ερχόντουσαν αυτοί που είχαν τις θέσεις τους και τους σήκωναν. Στα Παλαιοφάρσαλα έκανε ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά μία στάση για να περάσει ένα άλλο τρένο από ότι κατάλαβα. Μετά άφησα το τρένο στη Λάρισα και έπειτα από δέκα λεπτά έγινε αυτό που έγινε».

«Όλοι νέοι ήταν, από μπροστά μέχρι πίσω» είπε ο κ. Παπαϊωάννου επιβεβαιώνοντας και αυτός πως το μοιραίο τρένο ήταν γεμάτο από φοιτητές και νέο κόσμο.

Ο κ. Παπαϊωάννου τράβηξε φωτογραφία από το βαγόνι στο οποίο ταξίδευε ενώ ανέφερε και πως έμαθε για την ασύλληπτη τραγωδία. «Εγώ το έμαθα την επόμενη ημέρα το πρωί. Σταμάτησα στη Λάρισα, πήγα κατευθείαν στο σπίτι μου, είμαι κοντά, κοιμήθηκα και την επόμενη ημέρα το πρωί μου το είπαν. Σάλταρα. Προσπαθούσα να ηρεμήσω γιατί θα μπορούσα να είμαι εγώ. Έπειτα λέω πως υπάρχει κόσμος που δυστυχώς ήταν εκεί».

Τέμπη: «Η Ιφιγένεια κρεμόταν από το τρένο, δεν είχε τις αισθήσεις της»

Στις 52 οι σοροί που ταυτοποιήθηκαν

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι στιγμής από τα δείγματα DNA που έχει λάβει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ταυτοποιηθεί 52 νεκροί.

Από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους έχουν ενημερωθεί ήδη 14 οικογένειες θυμάτων.

Επίσης, στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών έχουν συγκεντρωθεί προσωπικά αντικείμενα επιβατών. Για την παραλαβή τους οι επιβάτες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να επισκέπτονται το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών και να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24950 – 93510 και 14.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top