«Επελαύνει» η κακοκαιρία Barbara - Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία Barbara

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Barbara» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται λόγω της κακοκαιρίας «Barbara», με Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η κακοκαιρία αναμένεται σήμερα να φέρει πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Κακοκαιρία «Barbara»: Κλειστή η Εθνική Οδός – Κλειστά σχολεία και τηλεργασία

Barbara κακοκαιρία

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία «Barbara» / Εικόνα από την περιοχή του Διονύσου -Eurokinissi (Mιχάλης Καραγιάννης)

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση από την ΕΜΥ του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το πρωί της Δευτέρας αναμένονται:

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top