Κακοκαιρία Barbara: Πώς εξελίσσεται στην Αττική!   

Πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια και χιονόστρωση στη βόρεια Αττική

Κακοκαιρία «Barbara»: Η κατάσταση που επικκρατεί στα Διόδοα Αφιδνών (Video Alpha, ΣΚ με τον Μάνεση) 

Η κακοκαιρία Barbara έφτασε και στην Αττική!  Πυκνές χιονοπτώσεις έχουν ξεκινήσει  από νωρίς το πρωί σε περιοχές της Βόρειας Αττικής (Μαλακάσα, Αυλώνα κ.ά.) όπως και σε «υπερβόρεια» προάστια (Αφίδνες, Καπανδρίτι, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Διόνυσος κ.ά)., οι οποίες επεκτάθηκαν πλέον και στα περισσότερα βόρεια προάστια.  

Κακοκαιρία Barbara χιόνια στον Διόνυσο Αττικής

Κακοκαιρία Barbara χιόνια στον Διόνυσο Αττικής (φωτογραφία Ευρωκίνηση/ Μ. Καραγιάννης  )

Χιονοπτώσεις κατά περιόδους έντονες σημειώνονται  αυτή  τη στιγμή σε Νέα Ερυθραία, Κηφισιά κ.ά. αλλά και σε περιχές της Δυτικης Αττικής, όπως στα Βίλλια.          

Κολυδάς: Πού και πώς θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η «Βarbara»

Τα φαινόμενα είναι κατά περιόδους έντονα μέχρι το ύψος της Νέας Ερυθραίας όπου πέφτει χιονόνερο. 

Κακοκαιρία Barbara χιόνια στις Αφίδνες

Κακοκαιρία Barbara: χιόνια στις Αφίδνες (φωτογραφία Ευρωκίνηση Μ. Καραγιάννης) 

Kακοκαιρία «Barbara» - Πατούλης: Tι θα γίνει με τα σχολεία τη Δευτέρα

Μέχρι στιγμής είναι ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, στην οποία έχουν αναλάβει ήδη δράση εκχιονιστικά και αλατιέρες. 

Κακοκαιρία Barbara: Κατά κύματα στην Αττική – Πού και πότε θα χιονίσει  

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών  σε εθνικές οδούς  

Η Αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες γνωστοποιεί πως για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, ενόψει των δυσμενών καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από τις 18:00 σήμερα (4/2) πρέπει τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Επιπρόσθετα, από τις 18:00΄χθες (4/2) δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

-Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).

-Καθ' όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.

-Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Ακόμη, από τις 06.00΄ ώρα αύριο 05.02.2023 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
 

      

       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top