Κακοκαιρία Barbara: Κατά κύματα στην Αττική – Πού και πότε θα χιονίσει  

Έξαρση των χιονοπτώσεων τη Δευτέρα και έντονα φαινόμενα μέχρι την Κρήτη  

Η πρόγνωση του Θ. Κολυδά στο δελτίο ειδήσεων του Star για το πότε ξεκινά η «επέλαση» της κακοκαιρίας Barbara στην Αττική και ποιες περιοχές θα επηρεάσει (Video Star)       

Έναν ισχυρό χιονιά που θα επηρεάσει τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Αττικής από το Μαρούσι και πάνω περιμένουμε με την κακοκαιρία Barbara από το μεσημέρι της Κυριακής  και μετά, όπως ανέφερε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star ο μετεωρολόγος και διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Κακοκαιρία Barbara: Ενεργοποίηση 112 και πιθανή διακοπή της κυκλοφορίας  

Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στη Μαγνησία, τις Σποράδες και σε αρκετές άλλες περιοχές της Κεντρικής αρχικά και της Νότιας εν συνεχεία Ελλάδας.        

«Στην Αττική θα επηρεαστεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά όλο το τόξο που περνά από Πεντέλη και Πάρνηθα και φτάνει ανατολικά βορειότερα του αεροδρομίου» τόνισε ο Θ. Κολυδάς.  

Ο καιρός στο κέντρο της Αθήνας  

Όπως διευκρίνισε ο μετεωρολόγος του Star στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή αναμένεται χιονόπτωση αλλά όχι και χιονόστρωση κατά πάσα πιθανότητα, καθώς η θερμοκρασία δε θα πέσει τόσο χαμηλά όσο στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια.    

Κακοκαιρία Barbara την Κυριακή

Κακοκαιρία Barbara: Πού θα «χτυπήσει» την Κυριακή 

Επίσης, στα νότια προάστια ίσως  πέσουν κάποιες νιφάδες αλλά δεν αναμένεται κανονική χιονόπτωση, καθώς η μέγιστη θερμοκρασία θα βρίσκεται στους  5 - 6 βαθμούς Κελσίου. 

Πάντως ο Θ. Κολυδάς προειδοποίησε τους κατοίκους της Αττικής να μην ξεγελαστούν από τον καιρό που θα αντικρίσουν το πρωί της Κυριακής.  «Το πρωί θα ξεγελαστούμε,  αλλά το μεσημέρι θα μπει ισχυρός βορειοανατολικός άνεμος και από το Μαρούσι και πάνω θα αλλάξει το σκηνικό» σημείωσε.     

Έξαρση των χιονοπτώσεων μέχρι και την Κρήτη τη Δευτέρα!  
 

Από τη Δευτέρα όμως θα υπάρξει νέα έξαρση του χιονιά  και μάλιστα επέκτασή του νοτιότερα.  

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Barbara τη Δευτέρα

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Barbara τη Δευτέρα   

«Θα έχουμε χιονοπτώσεις και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, όπου στην περιοχή των Χανίων θα είναι έντονες»  ανέφερε ο μετεωρολόγος του Star. 

Κακοκαιρία Barbara: H εξέλιξή της την Τρίτη

Κακοκαιρία Barbara: H εξέλιξή της την Τρίτη 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κακοκαιρία θα έχει μεγάλη διάρκεια καθώς θα συνεχιστεί, με μικρότερη ένταση πιθανότατα σε φαινόμενα αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top