Kακοκαιρία «Barbara» - Πατούλης: Tι θα γίνει με τα σχολεία τη Δευτέρα

Απόφαση με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, λέει ο Γιώργος Πατούλης

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε ενόψει της επέλασης της κακοκαιρίας «Βarbara» ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, o οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι ευθύνης της Περιφέρειας αλλά και στο τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων.

Κακοκαιρία-Αττική: «Βουνά» αλατιού, εκχιονιστικά - Όλο το σχέδιο

Αναφερόμενος στο σχέδιο της Περιφέρειας, τόνισε ότι στόχος είναι να διατηρηθούν όσο είναι δυνατόν ανοιχτές οι οδικές αρτηρίες ευθύνης της Περιφέρειας. Να μείνουν δηλαδή ανοιχτές οι περιφερειακές λεωφόροι, οι δήμοι να κρατήσουν ανοιχτούς τους δημοτικούς δρόμους και το ίδιο να γίνει στην Αττική Οδό όπως και στην εθνική οδό από τους αναδόχους τους.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων η απόφαση θα ληφθεί αύριο Κυριακή με βάση τα μετεωρολογικά δεδομένα. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως «είμαστε υπέρ της πρόληψης, άρα δε θα θελήσουμε σε καμία περίπτωση, έστω και ένα παιδί να διακινδυνεύσει κατά τη διάρκεια της μετακίνησής του προς το σχολείο ή κατά την επιστροφή στο σπίτι, όπως επίσης ο γονιός ή ο συνοδός του».

 

 

Κολυδάς: Πού και πώς θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η «Βarbara»


Ερωτηθείς για το τι έχει αλλάξει απο την προηγούμενη φορά καθώς ο κόσμος φοβάται μήπως εγκλωβιστεί ξανά στους δρόμους, ο κ. Πατούλης απάντησε πως εκτός από την ευθύνη της Πολιτείας, υπάρχει και η ατομική ευθύνη και θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί.

Όπως σημείωσε, οι εργασίες που δεν είναι επείγουσες θα πρέπει να αναβληθούν και να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις κατά την εξέλιξη του φαινομένου. Επίσης στάθηκε στη σημασία της χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top