Κακοκαιρία-Αττική: «Βουνά» αλατιού και εκχιονιστικά - Όλο το σχέδιο

Οι περιοχές που θα βρεθούν στη «δίνη» της κακοκαιρίας

Το Star στο «στρατηγείο» της Περιφέρειας Αττικής / «Βουνά» αλατιού και εκχιονιστικά μηχανήματα σε ετοιμότητα

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία «Barbara» που θα χτυπήσει την Αττική. Ολοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν αλυσίδες ενώ απαγορεύθηκε από το απόγευμα η κίνηση των φορτηγών σε Αττική οδό και εθνική Αθηνών-Λαμίας.

Κακοκαιρία Barbara: Μήνυμα του 112 στην Αττική

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της επέλασης του χιονιά σε ολόκληρη τη χώρα, με την κακοκαιρία «Barbara» να φέρνει χιόνια ως και την Αττική. Η Πολιτική Προστασία συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη το πρωί, προκειμένου να αποφασιστεί ποια μέτρα θα ληφθούν.

Στο «στρατηγείο» της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε ο Λάμπρος Δεμερτζής και μεταδίδει όλες τις πληροφορίες για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί «βουνά» αλατιού και τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν διαθέσιμοι τουλάχιστον 8.000 τόνοι αλατιού, ενώ σε όλη την Αττική θα υπάρχουν διάσπαρτα πάνω από 85 εκχιονιστικά μηχανήματα όλων των τύπων.

κακοκαιρία «Barbara»

Παράλληλα υπάρχει μέριμνα για τη διάθεση μικρών εκχιονιστικών οχημάτων και οχημάτων 4Χ4 τα οποία θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε νοσοκομεία για πολίτες που πρέπει να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

Την ίδια ώρα έχουν δοθεί συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα της Τροχαίας με απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.

Κακοκαιρία-Αττική

Mηνύματα από το 112 - Σε πλήρη ετοιμότητα οι Αρχές για την κακοκαιρία 

Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112, εστάλησαν στους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας, των Βόρειων Σποράδων, της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, καθώς είναι οι περιοχές, οι οποιες αναμένεται να επηρεαστούν, σε πρώτη φάση από την κακοκαιρία.

Επίσης, αποφασίστηκε η διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και δυνάμεων του ΕΚΑΒ σε σταθμούς βάσης όλων των περιοχών που θα βρεθούν στη «δίνη» της κακοκαιρίας.

Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός - Οι περιοχές που θα βρεθούν στη «δίνη» της κακοκαιρίας / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ειδικότερα στην Αττική, έχουν δημιουργηθεί δέκα σταθμοί βάσης σε κομβικά σημεία, κυρίως στα βόρεια της Περιφέρειας. Παράλληλα, επαναλήφθηκε η ισχυρή σύσταση προς όλους τους πολίτες να λάβουν όλα τα απαραίτητα  μέτρα αυτοπροστασίας.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top