3+1 προορισμοί όπου δεν επιτρέπεται αυτοκίνητο - Η απόλυτη χαλάρωση!

Μαγευτικά τοπία στην ελληνική φύση για ήρεμες διακοπές

Θέλετε να φύγετε για ένα χαλαρό ταξιδάκι μακριά από τον θόρυβο της πόλης, να γεμίσετε μπαταρίες και να ξεφύγετε από την κουραστική καθημερινότητα; Η Ελλάδα προσφέρει αμέτρητες επιλογές, για όλα τα γούστα. Είστε της θάλασσας ή του βουνού; Καμία σημασία δεν έχει.

Εάν επιθυμείτε να περάσετε κάποιες ημέρες, χωρίς το αυτοκίνητο να αποτελεί επιλογή, ώστε να βιώσετε την απόλυτη ηρεμία, σε χαλαρούς επαρχιακούς ρυθμούς και να ζήσετε υπέροχες στιγμές στη φύση, τότε οι παρακάτω προορισμοί είναι ιδανικοί για εσάς.

3+1 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Πέρα, λοιπόν, από τις Σπέτσες οι οποίες μας έρχονται πρώτες στο μυαλό όταν αναφερόμαστε σε προορισμούς όπου δεν επιτρέπεται το αυτοκίνητο, υπάρχουν και κάποια ορεινά χωριουδάκια, όπου η ναι μεν η πρόσβαση με το αυτοκίνητο σε αυτά είναι εφικτή, όμως δεν επιτρέπεται η χρήση του ΙΧ όταν κινείστε μέσα σε αυτά, είτε λόγω δυσβατότητας των δρόμων είτε ως φιλοσοφίας. 

Ο Λαύκος Πηλίου είναι ένα γραφικότατο, παραδοσιακό χωριό της χώρας μας, που αξίζει να επισκεφθείτε / Φωτογραφία eurokinissi

Λαύκος Πηλίου

Όταν επισκέφτεσαι κάποια χωριά, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε διαφορετικό χωροχρόνο. Το ίδιο συμβαίνει και με το όχι τόσο γνωστό και σίγουρα αρκετά... μοναχικό χωριό, τον Λαύκο Πηλίου. Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται μέσα στο χωριό, ίσως και γι' αυτό ο Λαύκος είναι λίγο πιο αποκομμένος από την υπόλοιπη περιοχή. Αξίζει κανείς να επισκεφτεί αυτό το γραφικότατο, παραδοσιακό χωριό της χώρας μας. Αφήστε, λοιπόν, το όχημά σας στον κεντρικό χώρο στάθμευσης λίγο έξω από το χωριό και περιηγηθείτε στα παλαιά κτίρια, τα μικρά ξωκλήσια και επισκεφθείτε το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας.  

 Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται μέσα στο χωριό, ίσως και γι' αυτό ίσως ο Λαύκος είναι λίγο πιο αποκομμένος από την υπόλοιπη περιοχή  / Φωτογραφία eurokinissi

Δοκιμάστε το πιο νόστιμο ψωμί που θα έχετε γευτεί στη ζωή σας από τον δημοφιλή παραδοσιακό φούρνο του χωριού, ενώ εάν είστε λάτρεις της Τέχνης και της Ιστορίας, στον Λαύκο θα βρείτε χώρους με έργα τέχνης, ηθογραφικούς θησαυρούς και μία μοναδική συλλογή παλιών ραδιοφώνων. Και όλα αυτα με μία μοναδική θέα να σας κατακλύζει: το βουνό των Κενταύρων από τη μία πλευρά και από την άλλη η ομορφιά του κρυστάλλινου Παγασητικού.

Αρκαδία: Παραμυθένια χωριά, ιδανικά για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Δοκιμάστε το πιο νόστιμο ψωμί που θα έχετε γευτεί στη ζωή σας από τον δημοφιλή παραδοσιακό φούρνο του χωριού / Φωτογραφία eurokinissi

Γαναδιό Ιωαννίνων

Το παραδοσιακό χωριό Γαναδιό δεν έχει τη φήμη των Τζουμέρκα και Ζαγόρι, παρόλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέρον, ήσυχος και πανέμορφος προορισμός. Σίγουρα θα ακούσατε πρόσφατα το Γαναδιό, αφού ήρθε στην επικαιρότητα με τα τηλεοπτικά γυρίσματα που έγιναν στην περιοχή για τη σειρά Άγιος Παΐσιος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ganadio (@ganadio.gr)

 

Βρίσκεται σε υψόμετρο 890 μέτρων στον Σμόλικα, γειτονεύει με τα χωριά Μοναστήριο και Μεσσαριά -που παλαιότερα αποτελούσαν τον οικισμό Μόλιστα- και απέχει περίπου 23 χλμ από την Κόνιτσα. Τα πετρόχτιστα σπίτια που κατασκευάστηκαν από τεχνίτες του χωριού δημιουργούν μία μαγική κινηματογραφική ατμόσφαιρα, που πρωταγωνιστεί η φύση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ganadio (@ganadio.gr)

 

Μία ευκαιρία να επισκεφθείτε το υπέροχο αυτό χωριό, στο οποίο θα περιηγηθείτε στα πέτρινα καλντερίμια ανάμεσα σε εντυπωσιακά παραδοσιακά σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές χωρίς αυτοκίνητο, είναι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπου στην κεντρική πλατεία του Γαναδιού σερβίρονται παραδοσιακοί σαρακοστιανοί μεζέδες, φασολάδα και ποικιλία θαλασσινών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ganadio (@ganadio.gr)

 

Τον χειμώνα θα συναντήσετε ελάχιστους κατοίκους στο χωριό, ενώ το καλοκαίρι το Γαναδιό γεμίζει ζωή, αφού επιστρέφουν όλοι οι απόδημοι Γαναδιώτες. 

3+1 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ganadio (@ganadio.gr)

 

Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει επιβλητική η εκκλησία των Ταξιαρχών και ο μεγάλος πλάτανος που τη σκεπάζει με τη σκιά του. Αξίζει να επισκεφθείτε το Γαναδιό όπου θα συναντήσετε τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στη χώρα μας, αποτελώντας τον κρυμμένο θησαυρό της Ηπείρου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ganadio (@ganadio.gr)

 

Μονεμβασιά

H πανέμορφη Μονεμβασιά, είναι ένας ακόμη προορισμός που μπορείτε να ανακαλύψετε με τους δικούς σας ρυθμούς - χωρίς το αυτοκίνητό σας. Το «Γιβραλτάρ της Ανατολής», όπως αποκαλείται η Μονεμβασιά λόγω του αγέρωχου βράχου της -που μοιάζει με αυτόν ανάμεσα στην Ισπανία και το Μαρόκο-, είναι ένας μαγικός, υπέροχος τόπος με πολύ βαθιά ιστορική σημασία. Κάθε βόλτα στην πόλη της Μονεμβασιάς, η οποία υπήρξε από τις πιο σπουδαίες καστροπολιτείες της Ελλάδας, αποτελεί μοναδική εμπειρία, ενώ εάν είστε λάτρεις του βυζαντίου, εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε πάνω από 40 ερειπωμένες, βυζαντινές εκκλησίες.

Το «Γιβραλτάρ της Ανατολής», όπως αποκαλείται η Μονεμβασιά λόγω του αγέρωχου βράχου της, είναι ένας μαγικός, υπέροχος τόπος με πολύ βαθιά ιστορική σημασία / Φωτογραφία eurokinissi

Το όνομά της σημαίνει «Μία Είσοδος», επειδή υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την πόλη από την Πελοπόννησο. Στην είσοδό της θα συναντήσετε το εμβληματικό σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, σήμα κατατεθέν ότι θα πρέπει να αποχωριστείτε το όχημά σας για να συνεχίσετε την περιήγησή σας στη γραφική Μονεμβασιά. Άλλωστε, τα στενά και ανηφορικά δρομάκια που τη χαρακτηρίζουν δε θα ήταν εύκολη υπόθεση για κανένα όχημα. 

Στην είσοδο της Μονεμβασιάς θα συναντήσετε το εμβληματικό σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, σήμα κατατεθέν ότι θα πρέπει να αποχωριστείτε το όχημά σας / Φωτογραφία eurokinissi

Μην αμελήσετε να εξερευνήσετε το παλαιό βυζαντινό καλντερίμι που καταλήγει στην υπέροχη κεντρική πλατεία του οικισμού και σίγουρα κάντε τον κόπο και περπατήστε έως την Άνω Πόλη: η θέα θα σας καταπλήξει.

Προτάσεις για χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις με τον σκύλο μας

Ύδρα

Ησυχία, θάλασσα, νιαουρίσματα από γάτες και ο χαρακτηριστικός ήχος από τις οπλές των γαϊδουριών... Αυτά ακούει ο επισκέπτης με προορισμό την Ύδρα, όπου οι δρόμοι ανήκουν στους πεζούς και δεν αναγκάζεσαι να στριμώχνεσαι στα μικρά πεζοδόμια για να περάσουν τα οχήματα, όπως σε άλλα ελληνικά νησιά.

Ησυχία, θάλασσα, νιαουρίσματα από γάτες και ο χαρακτηριστικός ήχος από τις οπλές των γαϊδουριών... Αυτά ακούει ο επισκέπτης με προορισμό την Ύδρα / Φωτογραφία eurokinissi

Όπως έχει γράψει και ένας συντάκτης του BBC που επισκέφθηκε πρόσφατα το υπέροχο νησί μας: «Στην Ύδρα δεν θα ακούσεις ήχους μηχανής και απότομα φρεναρίσματα που ακούς σε μεγάλες ή μικρές πόλεις. Πού και πού, η σιωπή διακόπτεται από το γκάρισμα κάποιου γαϊδάρου ή την καμπάνια μιας εκκλησίας (…)».

«Στην Ύδρα, μπορούσα να περπατήσω χαλαρά και στους δικούς μου ρυθμούς». Απολαύστε τις βόλτες σας στα πλακόστρωτα δρομάκια του κοσμοπολίτικου νησιού του Αργοσαρωνικού και θαυμάστε τα όμορφα αρχοντικά. Δε θα διαταράξει την ήσυχη βόλτα σας κανένα μηχανοκίνητο όχημα.

Θαυμάστε την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του μοναδικού νησιού της Ύδρας και επισκεφθείτε, επίσης τα μεγάλης ιστορικής σημασίας μουσεία / Φωτογραφία eurokinissi του

Μην παραλείψετε να κάνετε μία αναζοωγονητική βόλτα στο λιμάνι, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας, επιλέγοντας ανάμεσα σε ολόφρεσκες θαλασσινές γεύσεις. Θαυμάστε την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του μοναδικού νησιού και επισκεφθείτε, επίσης τα μεγάλης ιστορικής σημασίας μουσεία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top