3+1 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Απολαύστε τη χειμωνιάτικη ελληνική φύση με αξέχαστες εκδρομές

Ταξίδι στη μαγευτική Μονεμβασιά / βίντεο open

Η Ελλάδα διαθέτει υπέροχα μέρη, τα οποία μπορούμε να επισκεφτούμε όλες τις εποχές του χρόνου. Έτσι, επιλέγουμε όμορφους προορισμούς για να αποδράσουμε τα Σαββατοκύριακά μας, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα, συνδυάζοντας έναν περίπατο στη φύση, τη διαμονή σε γραφικούς ξενώνες και τη γευσιγνωσία και όλα αυτά μόλις μία ανάσα μακριά από την Αθήνα.

Στις 18 Μαρτίου «πέφτει» και η Καθαρά Δευτέρα, οπότε να η ευκαιρία για μία τριήμερη εκδρομή

Εκδρομή στα Γρεβενά: Γεφύρια, λίμνες, δάση και μανιταροπεριπέτειες

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Οι ωραιότεροι προορισμοί για μία εκδρομή κοντά στην Αθήνα

Οι επιλογές που προσφέρει η χώρα μας είναι πολυάριθμες, ενώ συνδυάζουν αποτελεσματικά όλα τα γούστα αλλά και όλα τα βαλάντια. Είστε λάτρης της φύσης, της πολυτέλειας, της απλότητας, της παράδοσης; Τότε σίγουρα ένας από τους παρακάτω προορισμούς είναι ιδανικός για ένα μαγικό ταξίδι. 

Επισκεφτείτε τη γραφική Μονεμβασιά

Εάν είστε λάτρεις του βυζαντίου, τότε μία ημερήσια απόδραση στη Μονεμβασιά, θα σας καταπλήξει, αφού εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε πάνω από 40 ερειπωμένες, βυζαντινές εκκλησίες. Το όνομά της σημαίνει Μία Είσοδος, επειδή υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την πόλη από την Πελοπόννησο.

Ο βράχος της Μονεμβασιάς με το μεσαιωνικό κάστρο / Φωτογραφία Eurokinissi

Αν μέσα στην καρδιά του χειμώνα ψάχνετε να βρείτε ένα γραφικό ησυχαστήριο, τότε σίγουρα o συγκεκριμένος προορισμός αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Η Μονεμβασιά υπήρξε από τις πιο σπουδαίες καστροπολιτείες της Ελλάδας. Είναι χτισμένη πάνω σε ένα βράχο με μοναδική πρόσβαση από τη στεριά, μια στενή λωρίδα γης σε ρόλο γέφυρας.

Αρναία: Ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας

Μπαίνοντας στην πόλη θα γοητευθείτε από τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια. Ο χρόνος λες κι έχει σταματήσει στη μεσαιωνική, βυζαντινή και βενετσιάνικη καστροπολιτεία, με τα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες, τις αψίδες και τα οικόσημα του Αγίου Μάρκου, κατάλοιπα των Βενετών.

Eκδρομή στα υπέροχα Καλάβρυτα

Χιονοδρομικό κέντρο με 12 πίστες για αρχάριους και μη, γραμμή οδοντωτού που πρωτολειτούργησε το 1896, ένα φαράγγι που ψηφίστηκε ως ένα από τα δέκα ωραιότερα της Ευρώπης, φύση απαράμιλλης ομορφιάς, θρησκευτικά αξιοθέατα, μουσεία και σπήλαια με υπόγειες λίμνες, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των Καλαβρύτων, που αναμφίβολα αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές, τη φύση, την ιστορία και τα σπορ βουνού.

Κάντε μία βόλτα με τον οδοντωτό που πρωτολειτούργησε το 1896

Στην πόλη των Καλαβρύτων θα απολαύσετε τη φιλοξενία στους ορεινούς και παραδοσιακούς ξενώνες με τζάκι, θα γευτείτε υπέροχα τοπικά εδέσματα στα εστιατόρια, θα απολαυσετε τη βόλτα σας στη γραφική πλατεία Ελευθερίας, θα μαγευτείτε από το πλατανόδασος στο Πλανητέρο... και όλα αυτά μόλις 3 ώρες από την Αθήνα.

Καταρράκτες Πέτρας: Μονοήμερη εκδρομή στη φύση, μία ανάσα από την Αθήνα!

Εκδρομή στη Ζαρούχλα και τη Λίμνη Τσιβλού

Σε απόσταση δυόμισι ωρών από την Αθήνα, η Ζαρούχλα προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για ένα Σαββατοκύριακο χαλάρωσης μακριά από την πόλη. Το κρυμμένο μέσα στο ελατόδασος χωριό της ορεινής Αχαΐας είναι ένας υπέροχος προορισμός για κάθε εποχή.

Πέτρινα σπίτια, χτισμένα αλλού πιο ψηλά, αλλού πιο χαμηλά, το κελάρυσμα του ποταμού Κράθι, που πηγάζει από τον Χελμό και διασχίζει το χωριό.

 

 

Ατμοσφαιρικοί ξενώνες, εξορμήσεις με 4Χ4 στο δάσος, ταβέρνες, cafe-bars και μαγαζιά με ντόπια παραδοσιακά προϊόντα συνθέτουν το σκηνικό.

Ιδανικός προορισμός για φυσιολατρικές εξορμήσεις σε τοπία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και για εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση.

 

Τα κάστρα της Ελλάδας που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι

Περάστε ένα υπέροχο χειμωνιάτικο τριήμερο στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, αποτελούν τον πιο αρχαίο οικισμό της περιοχής και χωρίζονται σε τρεις φημισμένους οικισμούς: τα Κάτω Τρίκαλα (σε υψόμετρο 900 μέτρων), τα Μεσαία Τρίκαλα (σε υψόμετρο 1000 μέτρων) και τα Άνω Τρίκαλα (σε υψόμετρο 1100 μέτρων).

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, αποτελούν τον πιο αρχαίο οικισμό της περιοχής και χωρίζονται σε τρεις οικισμούς: τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα

Μία εξαιρετική ιδέα για ημερήσια εξόρμηση, αφού συνδυάζει άψογα χειμερινές δραστηριότητες, μοναδική εμπειρία διαμονής σε ξύλινα και πέτρινα σαλέ με τζάκι και καταπληκτικό φαγητό...

Τα Τρίκαλα Κορινθίας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άλλους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top