Αρκαδία: Παραμυθένια χωριά, ιδανικά για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Μαγευτικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Ονειρική απόδραση στην ορεινή Αρκαδία

Ορεινή Αρκαδία. Κάθε χωριό της ξεχωριστό. Σαν βγαλμένο από παραμύθι. Στεμνίτσα, Καρύταινα, Δημητσάνα και Ελληνικό. Είναι τέσσερα από τα διασημότερα χωριά της, στα οποία δύσκολα -πολύ δύσκολα- μπορεί να βρει κανείς κατάλυμα τις hot περιόδους. Γι΄ αυτό αν σκέφτεστε να τα επισκεφτείτε κάντε αρκετά νωρίς κράτηση σε έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες. 

Σπέτσες: Οδοιπορικό στο νησί των αρωμάτων

Ορεινή Αρκαδία: Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα -μόλις 2 ώρες- η ορεινή Αρκαδιά με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον αποτελεί έναν από τους must χειμερινούς προορισμούς.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει κι η ορεινή Αρκαδία περιμένει τον επισκέπτη να εξερευνήσει τη φυσική ομορφιά, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γευστική παραδοσιακή κουζίνα της. 

Ονειρεμένη Αρκαδία / Youtube

Στεμνίτσα: Το μεσαιωνικό «στολίδι» χτισμένο στις πλαγιές του Μαινάλου

Στεμνίτσα. Χτισμένη στις πλαγιές του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1.100 μ., η Στεμνίτσα είναι η γοητευτική κυρία της Αρκαδίας. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αρχοντικά, εντυπωσιακές βυζαντινές εκκλησίες, γραφικά καλντερίμια, πέτρινα κεφαλόβρυσα, απόκρυμνες κορυφές. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν την περιήγηση σας στη Στεμνίτσα.
 

H πλατεία στο χωριό Στεμνίτσα / Eurokinissi

Οι κάτοικοι του χωριού φημίζονται για τις δεξιότητές τους στην κατασκευή κοσμημάτων. Η τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας αποτελεί μόνιμη απασχόληση ορισμένων οικογενειών. Εξαίσιοι τεχνίτες. Στην περιοχή μπορείς να βρεις λεπτοδουλεμένα κοσμήματα και ασημοκέντητες εικόνες. Η διάσημη σχολή Αργυροχρυσοχοΐας περνά την παράδοση από γενιά σε γενιά, παντρεύοντας παραδοσιακές με σύγχρονες τεχνικές. 

Τα σοκάκια της Στεμνίτσας / Eurokinissi

Στην πλατεία του χωριού, όπου δεσπόζει το επιβλητικό καμπαναριό του Aγίου Γεωργίου, χτισμένο το 1877 από λευκή πελεκητή πέτρα, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και να γευτείται ωραίο παραδοσιακό φαγητό στις ταβέρνες. 

Στεμνίτσα - Πανοραμική φωτογραφία / INTIME

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας, αξίζει να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Mουσείο, που στεγάζεται στο αρχοντικό Xατζή.

Χιονισμένη Στεμνίτσα / INTIME

Δημητσάνα: Βόλτα στα πετρόχτιστα μονοπάτια της 

Η Δημητσάνα αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς ελληνικούς προορισμούς. Μοναδική αρχιτεκτονική, ατμοσφαιρικοί ξενώνες, επιβλητικά μοναστήρια. Το φημισμένο φαράγγι του Λούσιου προσφέρεται για ζευγάρια, οικογένειες, αλλά και για όσους είναι solo, αλλά έχουν τόλμη και λατρεύουν τα extreme sports.

Παύλιανη: Σαββατοκύριακο σε μοναδικά φυσικά μονοπάτια και καταρράκτες

Από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, με το μοναδικό αρχιτεκτονικό τοπίο με τα ψηλά, πέτρινα πυργόσπιτα που απλώνονται σε δυο αντικριστούς λόφους.
 

Γραφική Δημητσάνα / Eurokinissi

Το τριήμερο της 28ης η Δημητσάνα θα διανύει high season. Μην παραλείψετε να περπατήσετε στα λιθόστρωτα σοκάκια και να θαυμάσετε τα επιβλητικά αρχοντικά. 

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Ιδέες για εκδρομές σε παραδοσιακά χωριά

Ακόμα, αξίζει μια επίσκεψη στην ιστορική βιβλιοθήκη με τις σπάνιες εκδόσεις και το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.

Μονή Προδρόμου στη Δημητσάνα / Eurokinissi

Η Δημητσάνα αποτελεί πόλο έλξης για περιπατητές, λάτρεις του hiking αλλά και πιστούς. Το χωριό είναι σημείο εκκίνησης για πολλά μονοπάτια προς το φαράγγι του Λούσιου και τα μοναστήρια του.

Μπάνιο στο βουνό! Πέντε υπέροχες ορεινές «παραλίες»

Με θέα τα αρκαδικά βουνά, αξίζει να περάσετε μερικές ημέρες σε παραδοσιακούς ξενώνες και να κάνετε μια ανάπαυλα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Απολαύστε τον καφέ σας και καλό φαγητό στις καφετέριες και τις ταβέρνες και μη ξεχάσετε να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα από καταστήματα της περιοχής.

Παραμυθένια ομορφιά της Δημητσάνας / Eurokinissi

Η Δημητσάνα αποτελεί ένα από τα στολίδια του ορεινού όγκου της Πελοπονήσσου / Eurokinissi

Το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Υδροκίνησης, βρίσκεται στη Δημητσάνα και σας παρουσιάζει την προβιομηχανική τεχνολογία της περιοχής, την ώρα που απολαμβάνεται τη βόλτα σας στη φύση. 

Υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης στη Δημητσάνα / INTIME

Καρύταινα: Το «Τολέδο» της Ελλάδας

Τα πέτρινα σπίτια είναι το σήμα κατατεθέν της Καρύταινας. Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ως το «Τολέδο» της Ελλάδας. Βυζαντινές εκκλησίες και καλντερίμια με σπάνια ομορφιά. Παραδοσιακοί ξενώνες που κάνουν την εξόρμοση σας ακόμα πιο όμορφη. Ένα χωριό για αυτούς που τους αρέσει η περιπέτεια, αφού μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ στον Αλφειό και τον Λούσιο. 

Πολλοί τη χαρακτηρίζουν το Τολέδο της Ελλάδας / INTIME

Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό χωριό, βγαλμένο από παραμύθι. Χτισμένο στην κορυφή του χωριού δεσπόζει το επιβλητικό του κάστρο, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Καρύταινας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μήκος του κάστρου ξεπερνά τα 110 μέτρα και το πλάτος του τα 40 μέτρα, ενώ τα τείχη του φτάνουν σε ύψος μέχρι τα 7 μέτρα και σε πλάτος μέχρι τα 2.

Βύθουρη: Μία ονειρική παραλία, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!

Η Καρύταινα προσελκύει επίσης του λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς συγκεντρώνει πλήθος εκκλησιών με σπάνιες βυζαντινές αγιογραφίες, όπως είναι η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε τον 13ο αιώνα και η Εκκλησία της Παναγιάς στο κάστρο, χτισμένη μεταξύ 11ου με 12ου αιώνα.

Φυσικό κάλλος / INTIME

Η παραδοσιακή ομορφιά της Καρύταινας σε ταξιδεύει στο χρόνο. Τα δύο παραδοσιακά γεφύρια που βρίσκονται στον οικισμό είναι πολύ φημισμένα. Πρόκειται το γεφύρι του Κούκου και το γεφύρι της Καρύταινας.

Τι είδους ταξιδιώτες είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας

Οι πιο ρομαντικοί επιβάλλεται να επισκεφθούν την κοντινή Βυτίνα και να περπατήσουν στον «δρόμο της αγάπης», το παραμυθένιο μονοπάτι που κερδίζει τις εντυπώσεις.
 

Ελληνικό: Ένα «ησυχαστήριο» στην ορεινή Αρκαδία

Το Ελληνικό είναι ένα χωριό «ησυχαστήριο» της ορεινής Πελοποννήσου, ανάμεσα στη Στεμνίτσα και την Καρύταινα. 
Χτισμένο σε υψόμετρο 720 μέτρων με ρίζες που χάνονται στα μεσαιωνικά χρόνια, είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες και χαλαρές αποδράσεις. 

 

 

Το Ελληνικό είναι διάσημο για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος ELLINIKON Cross Country Race που ξεκίνησε να διοργανώνεται από το Σεπτέμβριο του 2016.

Δύο ελληνικοί προορισμοί στη λίστα με τις καλύτερες κρουαζιέρες στον κόσμο

Το σκηνικό στο χωριό συνθέτουν ωραίοι παραδοσιακοί ξενώνες και παλιά αρχοντικά με πανοραμική θέα στον κάμπο της Μεγαλόπολης που είναι το κοντινότερο αστικό κέντρο, γραφικά καφέ και δύο ταβέρνες με καλούς ντόπιους μεζέδες. Θα ξετρελαθείτε από το μέλι που φτιάχνουν οι ντόπιοι, τις χειροποίητες χυλοπίτες, τα βότανα και τη μυζήθρα. 

 

 

Αξίζει να επισκεφθείτε το Παλιό Διδακτήριο, τη Μονή του Αγίου Νικοδήμου, την εκκλησία του Προφήτη Ηλία με το μπλε εσωτερικό του τρούλου και το εκκλησιαστικό μουσείο.

 

 

Όσο για τους λάτρεις του hiking, μέσα από ένα μονοπάτι που ξεκινά από το χωριό, μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα προς τις όχθες του Λούσιου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top