Ρόδος: Ισχυροί άνεμοι «χτύπησαν» το νησί – Έφτασαν μέχρι και τα 10 μποφόρ

Ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων

Σοβαρές ζημιές σε Ρόδο και Ζάκυνθο λόγω της κακοκαιρίας - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Στο «έλεος» της πρόσφατης κακοκαιρίας βρίσκεται από χθες το βράδυ και η Ρόδος, την οποία πλήττουν θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και δέκα μποφόρ.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στα δρομολόγια αεροπλάνων και πλοίων, ενώ η πυροσβεστική δεν σταμάτησε να δέχεται κλήσεις για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων. 

Κακοκαιρίας συνέχεια: Σε ποιες περιοχές θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα σήμερα

Από χθες τη νύχτα, ριπές ανέμων που έφθαναν ακόμα και τα 10 μποφόρ έκαναν το νησί των Ιπποτών να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Δέντρα, κλαδιά, βαριά αντικείμενα από τα μπαλκόνια των σπιτιών, ακόμα και φωτεινοί σηματοδότες κατέληγαν ξαπλωμένα στους δρόμους.

Προγραμματισμένα δρομολόγια αεροπλάνων και πλοίων ακυρώθηκαν, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος που ταλαιπώρησαν τα νοικοκυριά.

Ευτυχώς, την κατάσταση σήμερα έσωσε το γεγονός πως η κίνηση στο νησί ήταν περιορισμένη λόγω των σχολείων που είχε αποφασιστεί να μείνουν κλειστά.

Από τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν τη Ρόδο, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στον παραλιακό δρόμο της κοινότητας Αφάντου, μέρος του οποίου κατάπιαν κυριολεκτικά τα κύματα.

Εικόνες καταστροφής και στη Ζάκυνθο

Μπροστά σε εικόνες καταστροφής βρίσκονται οι κάτοικοι της Ζακύνθου μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας από το νησί τους.

Ακόμα παλεύουν με τα λασπόνερα, για να σώσουν ό,τι μπορούν από τα υπάρχοντά τους.

ζακυνθος

Αυτοψία από την Κωνσταντίνα Τσεγγενέ στο νησί 

Μάλιστα, μέσα σε σπίτι κατέληξε τμήμα από ένα βουνό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top