Βόλος: «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία του 10χρονου Κωνσταντίνου

«Το παιδι μου μπορεί να ζούσε αν υπήρχε ΜΕΘ», λέει στο Star ο πατέρας του

Θρήνος στην κηδεία του 10χρονου Κωνσταντίνου / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία του 10χρονου Κωνσταντίνου που «έσβησε» στο κρεβάτι του νοσοκομείου Βόλου από επιπλοκές της γρίπης. Ο πατέρας του μιλώντας αποκλειστικά στο Star είπε ότι το αγόρι του μπορεί να ζούσε σήμερα, αν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων σε κάποιο νοσοκομείο της Θεσσαλίας. 

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο 10χρονου στο νοσοκομείο

Ο πόνος για τον θάνατο του 10χρονου Κωνσταντίνου είναι αβάσταχτος. Σήμερα οι γονείς του αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τον μονάκριβο γιο τους και του είπαν το τελευταίο «αντίο» στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στον Κισσό Πηλίου.

Θρήνος στην κηδεία του 10χρονου Κωνσταντίνου στον Βόλο

Η μητέρα του συγκλονισμένη ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι το παιδί της δεν είναι πια στη ζωή, επειδή δεν υπάρχει ένα κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Βόλος: Λύγισε η μητέρα του 10χρονου Κωνσταντίνου

Βόλος: «Λύγισε» ο πατέρας του 10χρονου - «Το παιδί μου μπορεί να ζούσε»

Η φωνή του πατέρα του μικρού Κωνσταντίνου «έσπασε», όταν μίλησε για τον γιό του, που σήμερα, όπως είπε, θα μπορούσε να ζει εάν υπήρχε κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά στο νοσοκομείο του Βόλου.

«Δεν υπάρχει εντατική, ούτε θα υπάρξει, δε θα συγκινηθεί κάνεις. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν με τα χέρια, ό,τι θα γινόταν και σε ένα σπίτι πιστεύω... Να μη χαθεί άλλη ζωή, να γίνει κάτι και να μη χαθεί άλλο παιδί...», δήλωσε συγκλονισμένος μιλώντας στη Δήμητρα Τζιότζιου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Το παιδί μπορεί να ζούσε αν υπήρχε ΜΕΘ», λέει ο πατέρας του 10χρονου

«Το παιδί μπορεί να ζούσε αν υπήρχε ΜΕΘ», λέει ο πατέρας του 10χρονου / Φωτογραφία από το δελτίο ειδήσεων του Star

Η κατάσταση της υγείας του μικρού Κωνσταντίνου επιδεινώθηκε ραγδαία. Νοσούσε με πνευμονία Η1Ν1. Το παιδί «έφυγε» μέσα σε λίγες ώρες στο κρεβάτι της παιδιατρικής. 

Ο Κωνσταντίνος ήταν τετραπληγικός, αυτό όμως δεν τον εμπόδιζε να είναι η ψυχή της παρέας. 

Βόλος: Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

Το πόρισμα του ιατροδικαστη έδειξε βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, που οδήγησε σε ισχαιμία του μυοκαρδίου.

Ο εισαγγελέας Βόλου έχει παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του μικρού Κωνσταντίνου.

Λάρισα: Ετοιμάζονται 8 κλίνες ΜΕΘ παίδων

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιατρικής συντάκτριας του Star Κατερίνας Παπακωστοπούλου, με ιδιώτη χορηγό και ενέργειες από το υπουργείο Υγείας, ετοιμάζονται 8 κρεβάτια ΜΕΘ στη Λάρισα που αναμένετια να λειτουργήσουν τον Μάιο - Ιούνιο.

Η εξέλιξη αυτή θα δώσει «ανάσα» και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Ιπποκράτειο, που διαθέτει μόλις 8 κρεβάτια και τα οποία σε περίοδο με ιώσεις και γρίπη είναι σχεδόν πάντα κατειλημμένα. 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top