Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό - Τι βρήκαν στο σπίτι «φρούριο»

Ο τιμοκατάλογος της «εκμετάλλευσης» και τα απειλητικά τηλεφωνήματα

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού, ο οποίος από το 2009 εξαπατούσε ανυποψίαστους ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, ενώ εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του που θυμίζει «φρούριο».

Ψευτογιατρός: Ποιος είναι ο Γερμανός γιατρός - συνεργάτης του στην απάτη

Την περασμένη Πέμπτη 12 Ιανουαρίου οι αστυνομικοί έφτασαν για έρευνα στο σπίτι του ψευτογιατρού και πατέρα τριών παιδιών στα Καλύβια Αττικής. Οι άνδρες της αστυνομίας αντίκρυσαν ένα σπίτι που θυμίζει «φρούριο». Είναι περιφραγμένο με μαντρότοιχο δύο μέτρων, ενώ περιμετρικά υπάρχουν πέντε κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τα πάντα.

Ψευτογιατρός: Αρνήθηκε τα πάντα - Η δράση του και τα δεκάδες θύματα

Φρούριο το σπίτι του ψευτογιατρού στα Καλύβια Αττικής

Στο σπίτι του ψευτογιατρού η αστυνομία εντόπισε δεκάδες φακέλους ασθενών, στους οποίους αναγράφονταν εξωτερικά τα ονόματα, ενώ μέσα υπήρχαν ιατρικές εξετάσεις που αφορούσαν στην πλειοψηφία τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ακόμα, εντοπίστηκαν:

  • ένα πιστόλι κρότου λάμψης
  • γεμιστήρας με φυσσίγια
  • ένα δίκανο
  • 1.850 ευρώ

Για τα όπλα έχει σχηματιστεί ήδη ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του ψευτογιατρού. Από την έρευνα προέκυψε ότι έχουν δοθεί από ασθενείς πολλά χρήματα και έχει ζητήθεί η άρση του τραπεζικου απορρήτου σε Ελλάδα και τη Γερμανία.

«Πουλούσε ελπίδα στα θύματά του» - Ξεσπά ο αδελφός θύματος του ψευτογιατρού

Σοκάρουν οι καταγγελίες: Τα «θαυματουργά» φιαλίδια των 25.000 ευρώ

Ο ψευτογιατρός αποσπούσε από τα ανυποψίαστα θύματά του μεγάλα χρηματικά ποσά, πουλώντας τους δήθεν θεραπείες με ενέσεις που περιείχαν νερό και γλυκόζη. 

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, ενώ πέντε από τα θύματα του κύκλωματος έχουν «φύγει» από τη ζωή.

Μαζί με τον συνεργό του έταζαν στους ανυποψίαστους ασθενείς πρωτοποριακές θεραπείες και μοίραζαν ψεύτικες ελπίδες. Μάλιστα, ο δήθεν γιατρός τους υποχρέωνε να διακόψουν την κανονική θεραπεία τους, βάζοντας τους σε άμεσο κίνδυνο. 

Ψευτογιατρός

Ψευτογιατρός: Πώς εξαπατούσε τα θύματά του 

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την καταγγελία στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης του αδερφού του 53χρονου θύματος που «έχασε» τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2020. 

Ο 53χρονος έδωσε στον ψευτογιατρό 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις. Υποστήριζε ότι είναι φυσίατρος και νευρολόγος, όμως δεν είχε κανένα από τα δύο πτυχία. 

Το απάνθρωπο κόλπο φαίνεται πως ήταν καλά στημένο. Οι ανυποψίαστοι ασθενείς επισκέπτονταν τον 66χρονο φυσιοθεραπευτή στο ιατρείο του στα Καλύβια, όπου τους πουλούσε δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων. Μάλιστα, όσοι συνέχιζαν τις θεραπείες, ταξίδευαν μαζί του στη Γερμανία για να επισκεφθούν «κλινική γενετικής», όπου βρισκόταν ο Γερμανός συνεργός του. 

Ψευτογιατρός: «Σοκάρουν» οι καταγγελίες - «Του έταξε ότι θα περπατήσει»

Η μαρτυρία γυναίκας που «έχασε»  τον πατέρα της σε ηλικία 58 ετών προκαλεί ανατριχίλα. 

«Του έταξε ότι θα τον κάνει καλά, ότι θα περπατήσει. Δυστυχώς είχε σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή που του είχαν δώσει γιατροί και ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του κυρίου αυτού. Πολλοί άνθρωποι "έφυγαν" από τη ζωή και ο πατέρας μου ο ίδιος πίσω δε γυρνάει, αλλά κάπως πρέπει αυτός ο άνθρωπος να τιμωρηθεί».

Τα φάρμακα που έδινε ο ψευτογιατρός στα θύματά του

Ψευτογιατρός: «Το παιδί μου είχε πόνους»

Μία μητέρα που έβλεπε την 30χρονη κόρη της να «σβήνει» μέρα με τη μέρα κατήγγειλε στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα τις «θεραπείες» που της έδωσε ο ψευτογιατρός:

«Είπε ότι θα πρέπει να κόψει τα φάρμακα που έπαιρνε. Του έκανε κάποιες ενέσεις του παιδιού και βλαστοκύτταρα... Το παιδί χειροτέρεψε. Είχε πόνους, κοιμόταν 20 ώρες την ημέρα».

Ψευτογιατρός: «Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα. Μου έλεγε ότι είναι γιατρός του Μητσοτάκη»

Ένας από τους ασθενείς που εξαπατήθηκε περιέγραψε στη Γεωργία Χάρδα πως όταν επιχείρησε να τον καταγγείλει στην αστυνομία άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα. 

Ο ασθενής που είναι αθλητής είχε πιστέψει τόσο σε αυτόν που του είχε χαρίσει ένα από τα μετάλλια του. 

«Υποσχόταν ότι είχε την άμεση λύση και ότι ήταν και προσωπικός γιατρός του Μητσοτάκη. Και έλεγε ότι "χάρη σε εμένα είναι καλύτερα από όλους τους πολιτικούς και τον βλέπετε διότι είμαι ο προσωπικός γιατρός του"».

Ψευτογιατρός: Ο τιμοκατάλογος της «εκμετάλλευσης»

Οι δύο αδίστακτοι «γιατροί» κινούνταν με τιμοκατάλογο: 

  • Για μία φιάλη με πεπτίδια έπαιρναν από 200 εώς 300 ευρώ.
  • Για μία ένεση με βλαστοκύτταρα από 10.000 έως 25.000 ευρώ η ένεση

Από το 2009 που ξεκίνησε η παράνομη δράση τους μέχρι σήμερα κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από 900.000 ευρώ. 

Ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής και ο 72χρονος Γερμανός συνεργός του  κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από δόλο, απάτη, έκθεση που προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη κατά συρροή, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Η δράση τους ξεκίνησε το 2009 και εντοπίζεται στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Ηγουμενίτσα, τη Χίο και την Κέρκυρα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top