«Πουλούσε ελπίδα στα θύματά του» - Ξεσπά ο αδελφός θύματος του ψευτογιατρού

Είχε δώσει πάνω από 60.000 ευρώ για τις «θεραπείες» πριν πεθάνει

Δικαίωση ζητά ο αδελφός του πρώτου θύματος του νέου ψευτογιατρού, ο οποίος έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας κι έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2020, αφού είχε σταματήσει τη θεραπεία του και ακολουθούσε τη «θαυματουργή» θεραπεία με τις ενέσεις που του έκανε. 

Η κατάσταση της υγείας του 53χρονου συνεχώς επιδεινωνόταν, με αποτέλεσμα τον Νοέμβριο του 2020 να καταλήξει, οδηγώντας τους συγγενείς του να προσφύγουν στην αρχή. 

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους

«Ζητάμε δικαίωση», είπε ο αδερφός του 53χρονου στο  voria.gr

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στον Στρατή Λημνιό, τόνισε πως δεν υπήρχε φάρμακο για την ασθένεια του αδελφού του. Όταν ακούστηκε στα ΜΜΕ ότι υπάρχει μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα, μέσω κοινού γνωστού, ο αδελφός του ήρθε σε επαφή με τον ψευτογιατρό που του υποσχέθηκε ότι θα τον κάνει να περπατήσει ξανά.

Σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος, ο 66χρονος πούλησε ελπίδα στον αδελφό του και τον εξαπάτησε, αποσπώντας του πάνω από 60.000 ευρώ.

«Κάθε φορά που ερχόταν με αυτά τα φιαλίδια ζητούσε και από ένα χρηματικό ποσό. Ο αδελφός μου πρέπει να είχε δώσει πάνω από 60.000 ευρώ. Στα 53 του έφυγε από τη ζωή», είπε.

Ψευτογιατρός: Οχτώ φορές ισόβια και 50 επιπλέον έτη η ποινή του

Μάλιστα, όπως είπε, ο αδερφός του είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να δει τον άλλο γιατρό, ο οποίος, ενώ ήταν γενικός γιατρός, παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος.

Αμέσως μετά τον θάνατο του 53χρονου η οικογένειά του πήγε στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν κι από εκεί και μετά την αστυνομική έρευνα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάνθρωπης απάτης.

Ψευτογιατρός: Υποσχόταν θεραπεία με ενέσεις των 20.000 ευρώ

Ο 66χρονος ψευτογιατρός υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια, αλλά από τις επίσημες αναλύσεις στα φιαλίδια, δε βρέθηκε καμία θεραπευτική ουσία σε αυτά.

Δίκη ψευτογιατρού: «Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι»

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο τελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη κατά συρροή σε βάρος του και η υπόθεση μπαίνει στο στάδιο της ανάκρισης.

Συνολικά κατέληξαν πέντε ασθενείς ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 15 καταγγελίες. Δεν αποκλείεται επίσης ο αριθμός των νεκρών να είναι μεγαλύτερος. 

«Έχασα την κόρη μου από τα ιάματα του ψευτογιατρού»

Η λεία του ψευτογιατρού και του συνεργού του αγγίζει το 1. εκατ. ευρώ. 

Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της αστυνομίας προέκυψε ότι εις βάρος του εν λόγω άνδρα είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία από το 2019 για απάτη.

Ψευτογιατρός: Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για εξαπάτηση πολιτών από απατεώνες που υποδύονται τον γιατρό, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θέλει να επισημάνει τα ακόλουθα: 

Δίκη ψευτογιατρού: «Περίμενε λαός στη σειρά, λες και ήταν Μεσσίας»

Η άσκηση της ιατρικής επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία-εργαστήρια) από γιατρούς οι οποίοι είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. 
 
Καλούνται οι πολίτες όταν επισκέπτονται χώρους Π.Φ.Υ. να βεβαιώνονται ότι αυτοί διαθέτουν την αδειοδότηση από τον ΙΣΘ η οποία πιστοποιείται από ειδική ταμπέλα «νόμιμου αδειοδοτημένου ιατρείου».  
 
Επίσης αν υπάρχουν σχετικές αμφιβολίες να αναζητούν το επώνυμο του γιατρού - εγγεγραμμένου μέλους του ΙΣΘ, δια μέσου της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο ακόλουθο link: https://isth.gr/lista-iatron/

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top