Νέα υπόθεση ψευτογιατρού με πέντε νεκρούς - Έκανε «θαυματουργές» ενέσεις

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του 66χρονου από τη Θεσσαλονίκη

Νέα περίπτωση ψευτογιατρού ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες συγγενών θυμάτων. Σύμφωνα με αυτές, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πέθαναν, όταν πείστηκαν από τον ψευτογιατρό να σταματήσουν τη θεραπεία τους για τη σκλήρυνση κατά πλάκας για να ακολουθήσουν μια «πρωτοποριακή» θεραπεία με βλαστοκύτταρα. 

Ψευτογιατρός: Οχτώ φορές ισόβια και 50 επιπλέον έτη η ποινή του

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματική βλάβης και απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του.

 Ως συνεργός του κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία, όπου φέρεται να έστελνε τα θύματά του για να πραγματοποιήσουν τη δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία που σύστηνε. 

Ψευτογιατρός: Πουλούσε «θαυματουργές» ενέσεις για 20.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής, παρουσιαζόταν στα θύματά του ως νευρολόγος κι εμφάνιζε ως στενό του συνεργάτη έναν 72χρονο Γερμανό ιατρό γενικής ιατρικής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των θυμάτων τους, υποσχόμενος πλήρη ίαση. Αρκετοί ασθενείς, μάλιστα, τον σύστηναν σε άλλους, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους σε αυτόν. 

Δίκη ψευτογιατρού: «Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι»

Ο 66χρονος έκανε ενέσεις με… βλαστοκύτταρα, οι οποίες κόστιζαν από 15.000 – 20.000 ευρώ. Κάποιοι ασθενείς του είχαν δώσει έως και 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να έχει αποκομίσει κέρδη πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Πολλές φορές μάλιστα τα φιαλίδια με το… «θαυματουργό» φάρμακο, ταξίδευαν ακόμα και μέσα σε παγοκύστες με το ΚΤΕΛ για να φτάσουν στους ασθενείς. 

«Έχασα την κόρη μου από τα ιάματα του ψευτογιατρού»

Το πελατολόγιό του άγγιζε τα 300 άτομα περίπου, ενώ, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του για απάτη και ανθρωποκτονία κατά συρροή, τα θύματά του ανέρχονται σε 15 από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Ο νέος ψευτογιατρός εντόπιζε κυρίως ανθρώπους που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς τους. Ωστόσοόχι μόνο δεν έβλεπαν βελτίωση στην υγεία τους, αλλά αντίθετα επιδεινωνόταν. 

Δίκη ψευτογιατρού: «Περίμενε λαός στη σειρά, λες και ήταν Μεσσίας»

Όταν συγγενείς των θυμάτων αντιλαμβάνονταν ότι κάτι δεν πάει καλά και ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους, εκείνος εξαφανιζόταν, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνεται να δέχθηκαν απειλές. 

Ψευτογιατρός: Πότε ξεκίνησαν οι έρευνες

Η δράση του διήρκησε πολλά χρόνια και τα θύματά του εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότερα. Η αρχή του τέλους για τον 66χρονο και τον συνεργό του ήρθε το 2020, όταν τους κατήγγειλε συγγενής ασθενή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από την υποτιθέμενη θαυματουργή θεραπεία που του είχε τάξει. 

«Γιατρός από τον Ευαγγελισμό συνέστησε στον πατέρα μου τον ψευτογιατρό»

Οι αρχές αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των δύο απατεώνων για να τους αναγνωρίσουν τυχόν κι άλλα θύματα. 

Είναι η δεύτερη υπόθεση ψευτογιατρού που συγκλονίζει τη χώρα, μετά από εκείνη του Dr. Kontos, ο οποίος καταδικάστηκε για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Έχει καταδικαστεί σε οκτώ φορές ισόβια και 50 χρόνια πρόσκαιρης κάθειρξης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top