«Γιατρός από τον Ευαγγελισμό συνέστησε στον πατέρα μου τον ψευτογιατρό»

Φίλος θύματος: «Πέθανε δυο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα»

 «Γι' αυτούς που έγιναν καλά δε θα ασχοληθείτε;» είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο ψευτογιατρός μετά τη διακοπή της δίκης του στις 6/12/21

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την υπόθεση του «ψευτογιατρού», ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ενώπιον της ανακρίτριας.

Ψευτογιατρός: «Γι' αυτούς που έγιναν καλά δε θα ασχοληθείτε;»

Σήμερα στη δίκη, συνέχισαν να καταθέτουν οι μάρτυρες - συγγενείς των θυμάτων. Ο κατηγορούμενος ήταν απών. Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση γιου θύματος του Dr. Kontos, που κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πως ο πατέρας του, ο οποίος είχε νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα βρήκε τον «ψευτογιατρό» μέσω ενός χειρουργού στον Ευαγγελισμό.

Η ιστορία του 16χρονου Θεοδόση - Πέθανε από τη «θεραπεία» του ψευτογιατρού

Γιος θύματος: Ένας γιατρός από τον Ευαγγελισμό συνέστησε στον πατέρα μου τον Dr. Kontos

«Τον είδα μόνο μία φορά εξ αποστάσεως στον Ευαγγελισμό στον 5ο όροφο στη χειρουργική κλινική.  Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στον πνεύμονα, αφαίρεσε μισό πνεύμονα και μετά έκανε χημειοθεραπείες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Ένας χειρουργός του Ευαγγελισμού του σύστησε τον Dr. Kontos. Ήμουν παρών όταν γνώρισε πρώτη φορά τον κατηγορούμενο» περιέγραψε ο γιος του θύματος. 

«Τον γνώρισε όταν ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα και έπαιρνε και οξυγόνο. Ο πατέρας μου είχε κατιούσα πορεία διότι κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα. Όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο, είχε γίνει μετάσταση στον πνεύμονα, είχε έξι μήνες, ένα χρόνο ζωής» είπε. 

Ψευτογιατρός: Συγκλόνισε η μητέρα 16χρονου θύματος- «Εμπιστεύτηκα δολοφόνο»

Όπως περιέγραψε ο  γιος του θύματος, πήγαν πέντε φορές στο Κορωπί. Τις τέσσερις του έδωσε ένα μπουκαλάκι με σκεύασμα. «Του είπα πιστεύεις αυτά τα πράγματα; Ήταν όμως ένας άνθρωπος, που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο,  το οριακό και αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και πιάστηκε από τον κατηγορούμενο. Μας έλεγε ότι «θα πάρω αυτό το σκεύασμα» και πως «είναι πολύ καλός ο γιατρός» είπε.

Τελικά ο ασθενής κατέληξε τον Μάρτιο του 2016. Όταν τελικά δεν είδε βελτίωση και αντιλήφθηκε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, παραδέχτηκε στον γιο του «παιδί μου έχεις δίκιο».

Φίλος θύματος: «Πέθανε δυο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα»

Ο ασθενής έπασχε από καρκίνο στο όσχεο και οι γιατροί του είχαν πει ότι δε χρειαζόταν να ανησυχεί γιατί ήταν σε αρχικό στάδιο. Τον Φεβρουάριο του 2007 είπε στον στενό του φίλο ότι γνώρισε έναν γιατρό διεθνούς φήμης που είχε θεραπεύσει πολύ κόσμο και ότι θα γλίτωνε την επέμβαση. «Μου ακούστηκε καλή ιδέα παρόλο που οι γιατροί του ζητούσαν άλλα πράγματα, δηλαδή χειρουργείο, βιοψία και μετά χημειοθεραπεία» περιέγραψε ο μάρτυρας.

«Κάποια στιγμή τον πήγα στον Άγιο Σάββα για εξετάσεις. Όταν βγήκε τον είδα να συνοδεύεται από κάποια άλλα άτομα με λευκές ποδιές. Μαζί τους ήταν και ο Dr. Kontos» είπε. 

Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας ο ασθενής ήταν ανένδοτος και δεν άκουγε κουβένται για τον «ψευτογιατρό». Ήθελε να αποφύγει με κάθε τρόπο το χειρουργείο. 

«Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δυο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα» είπε με δάκρυα στα μάτια ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως δάνεισε στο θύμα περίπου 30.000 ευρώ για να αγοράζει τα σκευάσματα του κατηγορούμενου και κατέθεσε πως από τη στιγμή που του δάνεισε τα χρήματα, δεν τον ξαναείδε. Ανέφερε πως μετά τον Μάιο του 2010 έχασε τελείως τον φίλο του. «Νόμιζα ότι με απέφευγε για τα λεφτά» κατέθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top