Η ιστορία του 16χρονου Θεοδόση - Πέθανε από τη «θεραπεία» του ψευτογιατρού

Συγκλονίζει η μητέρα του που του εμπιστεύτηκε τη ζωή του παιδιού της

Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου που πέθανε εξαιτίας του ψευτογιατρού - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Η 14χρονη Δέσποινα και ο 16χρονος Θεοδόσης ήταν τα νεότερα θύματα του «Dr Kontou», του ψευτογιατρού που κατηγορείται ότι εξαπατούσε ασθενείς με μαντζούνια, παριστάνοντας τον διακεκριμένο ογκολόγο.

Ψευτογιατρός: Συγκλόνισε η μητέρα 16χρονου θύματος- «Εμπιστεύτηκα δολοφόνο»

Οι δύο ανήλικοι έδιναν σκληρή «μάχη» με τον καρκίνο. Οι γονείς τους εμπιστεύτηκαν τη ζωή των παιδιών τους στον 48χρονο κατηγορούμενο. Όταν η μητέρα του Θεοδόση, που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο, επισκέφτηκε τον ψευτογιατρό, εκείνος την έπεισε ότι θα έχει πλήρη ίαση. Η οικογένεια έδωσε 22.000 ευρώ για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που έκανε ο 16χρονος. 

Υπόθεση «Dr. Kontos»: Στο εδώλιο για 12 ανθρωποκτονίες

16χρονος - ψευτογιατρός

Ο 16χρονος Θεοδόσης που έχασε τη ζωή του από τις πρακτικές του ψευτογιατρού

Το παιδί μου ήταν απόλυτα λειτουργικό και η νόσος υποχωρούσε. Ο καρκίνος έχει μια χρόνια διαδικασία. Πίστευα ότι θα μας βοηθήσει να γιατρευτεί. Ο συγκεκριμένος γιατρός κατάφερε να μας πείσει ότι θα γίνει καλά.

Ο Θεοδόσης, όμως, αντί να αναρρώσει, άρχισε να αδυνατίζει, χάνοντας 20 κιλά σε δύο μόλις μήνες. Όπως είπε η μητέρα του, το παιδί κάθε μέρα μαράζωνε και εκείνος τηλεφωνικά τους έλεγε ότι δε συμβαίνει τίποτα. 

Τελικά, το παιδί κατέληξε λίγες μέρες αργότερα, ενώ βρισκόταν σε κώμα στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του, χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι τελικά, σύστησε τον 48χρονο γιατρό στη μητέρα της 14χρονης Δέσποινας, που «έχασε» και αυτή τη ζωή της ακολουθώντας τις συμβουλές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι εξετάσεις της μικρής Δέσποινας έδειχναν ευρήματα, εκείνος έλεγε ότι είναι καθαρές και καθησύχαζε τους γονείς της, λέγοντάς τους τη χαρακτηριστική φράση «Μη φοβού». Μέχρι ότι εργαζόταν στο εξειδικευμένο κέντρο της Ελβετίας όπου νοσηλευόταν ο Σουμάχερ τους έλεγε ο Dr. Kontos, προκειμένου να τους πείσει για τις επιστημονικές του γνώσεις.

«Έτσι μας εξαπάτησε ο ψευτογιατρός»

Η μητέρα του 16χρονο Θεοδόση κατέθεσε στη δίκη που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες και συγκλόνισε το δικαστήριο με τα όσα περιέγραψε πως πέρασε το παιδί της στα χέρια του ψευτογιατρού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», εξήγησε πώς κατάφερε και την έπεισε να του εμπιστευτεί τη ζωή του παιδιού της. Όπως είπε, «ήξερε ακριβώς πώς να συμπεριφερθεί». Τόνισε, ακόμα, ότι αν δεν υπήρχε το περιβάλλον για να μπορεί να δρα ανενόχλητος, θα είχε αποδυναμωθεί, αφήνοντας αιχμές για τις ισχυρές γνωριμίες που είχε στον κύκλο της Υγείας.

«Ο κατηγορούμενος έστηνε το σκηνικό ακριβώς όπως έπρεπε, ανάλογα με την περίπτωση», είπε και αναφέρθηκε στο πρώτο ραντεβού που είχε με τον «Dr Konto» σε μεγάλη ιδιωτική κλινική, όπου παρουσιαζόταν ως επιστήμονας. 

Ψευτογιατρός: Κατηγορείται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ο ψευτογιατρός δικάζεται για τους θανάτους 12 ασθενών και τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας άλλων 14.

Ψευτογιατρός: Πήγε στο δικαστήριο ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείται ανάκριση για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων που αποκόμισε από τις επί σειρά ετών εγκληματικές πράξεις που του αποδίδονται.

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, που «αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει στα ελληνικά χρονικά», όπως ανέφερε ο εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου, που δικάζει τον «Dr Kontos» και 16 συγκατηγορουμένους του, έχει κληθεί να απολογηθεί τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στην ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα για τη νέα κατηγορία που του αποδίδεται.

Όπως εκτιμάται, ο κατηγορούμενος θα ζητήσει από τη δικαστική λειτουργό προθεσμία για την απολογία του, προκειμένου να λάβει γνώση επί της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Επίσης, τη Δευτέρα θα συνεχιστεί και η δίκη του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία σήμερα διεκόπη, λόγω ασθένειας αναπληρωτή ενόρκου.

Υπενθυμίζεται, πως ο «ψευτογιατρός» δικάζεται για σωρεία αδικημάτων που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ' επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ' εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top