Ψευτογιατρός: Συγκλόνισε η μητέρα 16χρονου θύματος- «Εμπιστεύτηκα δολοφόνο»

Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων - «Το κάναμε για να βοηθήσουμε»

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων για την υπόθεση του ψευτογιατρού (25/11/21)

Ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του ψευτογιατρού, με τον πρώτο και τη δεύτερη μάρτυρας να δίνουν μία συγκλονιστική κατάθεση  στη δίκη του «Dr Kontos» και των συγκατηγορουμένων του ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Ο πρώτος μάρτυρας, που έχασε τον πατέρα του 2015 μετά από τις «θεραπευτικές μεθόδους του Dr Kontos», είναι ένας από τους 60 μάρτυρες κατηγορίας, στην πλειονότητά τους άνθρωποι που έχασαν οικείους τους ή τους είδαν να εμφανίζουν ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους, εξαιτίας των «συμβουλών» του ψευτογιατρού. 

Ψευτογιατρός: Αγώνας δρόμου στη δίκη του για να μην αποφυλακιστεί

«Ότι κάναμε, το κάναμε για να βοηθήσουμε» είπε και ξέσπασε σε λυγμούς. 

 Ο ψευτογιατρός είχε συστήσει τη διακοπή χημειοθεραπειών στον ασθενή, και είχε ζητήσει 7.200 ευρώ από την οικογένεια για να του χορηγήσει βότανα και εκχυλίσματα που παρασκεύαζε ο ίδιος και «θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα»

«Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή» δήλωσε ο γιος του θύματος. 

Ο ψευτογιατρός επικαλέστηκε ακόμα και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που όπως είπε στο γιο του θύματος, «τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμα της». «Στην όψη ήταν συνηθισμένος, αλλά με αυτά που έλεγε σε έπειθε ότι είναι κάτι μεγάλο, ότι κάνει μεγάλα πράγματα». 

Ψευτογιατρός: Με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς και τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο για να ζητήσει βοήθεια. «Μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χιλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κοντός επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».

Η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε συνεχώς, σε σημείο που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του. «Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του ερυθρού σταυρού του διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» είπε ο μάρτυρας.

Μητέρα 16χρονου: «Ροκάνισε τη ζωή του παιδιού μου»

Η δεύτερη μάρτυρας που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου είναι μια γυναίκα που έχασε τον 16χρονο γιο της από τις «θεραπείες» του ψευτογιατρού. 

Ξεσπώντας σε λυγμούς είπε στο δικαστήριο «δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα;; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά».

Υπόθεση «Dr. Kontos»: Στο εδώλιο για 12 ανθρωποκτονίες

Η οικογένεια του 16χρονου έδωσε στον «ψευτογιατρό» 22.000 ευρώ για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που έκανε ο γιος του όπως κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως γνώρισε το «ψευτογιατρό» μέσω μίας δικηγόρου. Η πρώτη συνάντηση όπως είπε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο έγινε σε ιδιωτική κεντρική κλινική των Αθηνών «Ήταν κλινική με πάρα πολύ κόσμο. Τους λέω θέλω «γιατρό κύριο Κόντο». Ήταν ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε  στολή γιατρού. 

Η μάρτυρας όπως περιέγραψε από κατηγορούμενο «η επόμενη συνάντηση έγινε τέλη Ιουνίου, ήθελε να γνωρίσει τον άνδρα μου και να δει και παιδί. Είχα πειστεί ότι υπάρχει ένα όπλο άλλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ιάση στο παιδί μου. Χαίρομαι που έχουμε βρει ένα άλλο όπλο. Σε εμένα είπε για φάρμακα διότι ήξερε τι έπρεπε να πει σε μένα, με τρόπο που του μίλησα. Το ότι μου σύστησε γιατρό δικηγόρος ήταν για μένα καθοριστικό».

Ψευτογιατρός: «Παρίστανα τον γιατρό αλλά δεν ευθύνομαι για τον θάνατό τους»

Η μάρτυρας περιέγραψε πως το παιδί της υποτροπίασε τέλη με τον κατηγορούμενο να τους λέει πως «Δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά». Γερμανοί και Γάλλοι ήθελαν επανέλεγχο. Ο κατηγορούμενος μας έλεγε ότι δεν υπάρχει υποτροπή, «ξεκινάμε θεραπεία, θα σας δώσουν παιδί παράλυτο, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τώρα».

Ο έφηβος άρχισε τη θεραπεία του ψευτογιατρού, ωστόσο όπως περιέγραψε η μάρτυρας άρχισε να αδυνατίζει χάνοντας 20 κιλά σε δύο μήνες.

«Ο γιος μου, μου έλεγε “πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες”. Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου «θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο Ελβετίας» Εκείνος μου απαντούσε «δε συμβαίνει τίποτα, όλα καλά». Μου παρουσίαζε το παιδί, κακομαθημένο μου. Κι πίστευα ό, τι μου έλεγε».

Η μάρτυρας γνώρισε όπως είπε στον «ψευτογιατρό» και την οικογένεια της 14χρονης, επίσης θύματος του. «Εγώ είμαι η αιτία,  τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top