Ψευτογιατρός: Με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό

«Σε κρίσιμη κατάσταση, αν κι εμβολιασμένος», λένε οι δικηγόροι του

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κορωνοϊό νοσηλεύεται ο «ψευτογιατρός» που οδήγησε στον θάνατο δεκάδες καρκινοπαθείς, υποσχόμενός τους θεραπεία με μαντζούνια και βότανα. 

Οι δικηγόροι του κατέθεσαν αίτημα να «παγώσει» η δίκη του, μέχρι να είναι σε θέση να καθίσει στο εδώλιο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των θυμάτων του. 

Υπόθεση «Dr. Kontos»: Στο εδώλιο για 12 ανθρωποκτονίες

Οι νομικοί παραστάτες των θυμάτων έκαναν λόγο για παρελκυστικό αίτημα καυτηριάζοντας το γεγονός ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης δε φρόντισαν να προσκομίσουν στο δικαστήριο πιστοποιητικό που να βεβαιώνει πως ο εντολέας τους έχει κορωνοϊό και, όπως λένε, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Κορυδαλλού το περασμένο Σάββατο στον Ευαγγελισμό και βρίσκεται σε οξυγόνο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 48χρονου «Dr. Kontos» ισχυρίστηκαν πως βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αν και εμβολιασμένος και γι’ αυτό είναι αδύνατο να πάρουν εξουσιοδότηση. Ζήτησαν μάλιστα από τους δικαστές να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τον νοσοκομείο για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του. 

«Ψευτογιατρός» πουλούσε κάλπικη ελπίδα σε καρκινοπαθείς

«Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη» ανέφεραν οι συνήγοροι του «ψευτογιατρού» με τους δικηγόρους των συγκατηγορουμένων του να προτείνουν να σταλεί στο νοσοκομείο ιατροδικαστής.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του το πιστοποιητικό», απάντησε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του βασικού πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Δημήτρης Κουσιουρής.

Σε δίκη οδηγείται ο ψευτογιατρός με βαριές κατηγορίες

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο διέκοψε για τις 15:00 το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». 

Παράλληλα, θα αποφασιστεί πώς και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία με δεδομένο ότι στα μέσα Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου κι εάν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί απόφαση θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top