«Ψευτογιατρός» πουλούσε κάλπικη ελπίδα σε καρκινοπαθείς

Η απίστευτη δικαιολογία που σκαρφίστηκε για την απάτη

Δεκαπέντε  μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή  ήταν η καμπάνα του δικαστηρίου για 50χρονη ψευτογιατρό από τη θεσσαλονίκη. Η γυναίκα παρουσιάζονταν σαν γιατρός  σε καρκινοπαθείς  και αποσπούσε χρήματα προκειμένου να κάνει υποτίθεται εξειδικευμένες  εξετάσεις  και να βρει τα κατάλληλα φάρμακα. 

Σε δίκη οδηγείται ο ψευτογιατρός με βαριές κατηγορίες

Η 50χρονη για πρώτη φορά έβγαλε στο φως το ψεύτικο ιατρικό βιογραφικό όταν έβαλε υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος σε δήμο της δυτικής θεσσαλονίκης. 

Στο βιογραφικό της ανέφερε πως ήταν απόφοιτος ιατρικής θεσσαλονίκης , επιμελήτρια βοηθός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και συνεργάτιδα στην ιατρική σχολή πανεπιστήμιου Αθηνών. 

Όλα αυτά τα πτυχία τα απέκτησε όπως είπε στη κουμπάρα της απο το ανοιχτό πανεπιστήμιο.

Στο εδώλιο ο ψευτογιατρός - Κατηγορείται για 12 θανάτους και άλλα αδικήματα


Στα δίχτυα της ψευτογιατρού φαίνεται να  έπεσαν και άλλα θύματα  στην περιοχη της Καβάλας και της θεσσαλονίκης. Η 50χρονη που νόσησε και ίδια από καρκίνο έκανε διάφορες εξυπηρετήσεις σε ασθενείς πάντα  με το αζημίωτο. Πότε  έκανε υποτίθεται εξειδικευμένες γονιδιακές εξετάσεις και πότε διασφάλιζε τα ακριβά  φάρμακα για τις χημειοθεραπείες αντί για  τα γενόσημα  όπως έλεγε που θα έδιναν οι άλλοι γιατροί.


Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν το θύμα υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και ζήτησε τις αποδείξεις για τις εξετάσεις και τα φάρμακα που αγόρασε. Αποδείξεις όμως δεν υπήρχαν.


Παρουσία των δικαστών μάλιστα η ψευτογιατρός υποστήριξε ότι δήλωσε  στο βιογραφικό της πως είναι  γιατρός υστέρα από προτροπή φίλων της επειδή ήταν τόσο έξυπνη. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top