Ψευτογιατρός: Οχτώ φορές ισόβια και 50 επιπλέον έτη η ποινή του

Καταδικάστηκε ομόφωνα για επτά ανθρωποκτονίες κι έξι απόπειρες

Ένοχο για επτά ανθρωποκτονίες κι έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ψευτογιατρός. Μάλιστα το δικαστήριο του επέβαλε ποινή «μαμούθ» οχτώ φορές ισόβια κι επιπλέον 50 έτη, εκτιτέα τα 20. 

Δίκη ψευτογιατρού: Την ενοχή του για 6 ανθρωποκτονίες ζήτησε ο εισαγγελέας

Επιπλέον , οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα, καταδίκασε τον 50χρονο σε ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος, επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ισόβια για τη διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ' επάγγελμα σε ανηλίκους αλλά και ποινές από 1 έως 10 έτη για τις επιμέρους πράξεις που κρίθηκε ένοχος.

Αμετανόητος στην απολογία του ο «Ψευτογιατρός»

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε σε κατηγορούμενο, στα ποινικά χρονικά τα τελευταία 30 χρόνια, μετά την υπόθεση της «17 Νοέμβρη». Ανάλογη ποινή, 8 φορές ισόβια, είχε επιβληθεί και στον καταδικασμένο ως αρχηγό της «εταιρίας δολοφόνων».

Ο «ψευτογιατρος» κρίθηκε επίσης ένοχος για κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών. 

Δίκη ψευτογιατρού: «Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι»

Οι υπόλοιποι 16 συγκατηγορούμενοί του κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι.

«Έχασα την κόρη μου από τα ιάματα του ψευτογιατρού»

Ο « δόκτωρ Κοντός» καταδικάστηκε επιπλέον και για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, καθώς και για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Ψευτογιατρός: Ξέσπασε σε κλάματα η πρόεδρος του δικαστηρίου

Η πρόεδρος του δικαστηρίου έντονα φορτισμένη λίγο πριν κηρύξει το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, απευθύνθηκε στους παράγοντες της δίκης και κλαίγοντας ευχαρίστησε τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, τον εισαγγελέα και τη γραμματέα της έδρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν… Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Η τοποθέτηση της προέδρου καταχειροκροτήθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων που είχαν κατακλείσει την αίθουσα. Με την κίνηση τους απηύθυναν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Δικαιοσύνη που μετά από ακροαματική διαδικασία ενός έτους καταδίκασε τον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top