Αμετανόητος στην απολογία του ο «Ψευτογιατρός»

Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων του

Eνώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απολογήθηκε σήμερα ο ψευτογιατρός, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ευσταθίου στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων, ο «ψευτογιατρός» ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι παρουσιαζόταν ως διάσημος ογκολόγος από την Αμερική οφείλεται σε ένα…λάθος. 

Ψευτογιατρός: Συγκλόνισαν Οι Γονείς Της 35χρονης Γιαννούλας

«Σήμερα μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και μητέρα μου διακονούσε το ναό όπως μπορούσε. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου» είπε στην έναρξη της απολογίας ο κατηγορούμενος.

«Έμαθα να είμαι άνθρωπος της προσφοράς. Σε όλα τα μοναστήρια, η ιατρική που ασκούνε είναι τα βότανα. Εκεί άρχισα να μαθαίνω τα βότανα από τον προπάππου μου. Είχε σπουδάσει ιατρική εξωτερικό. Θυμάμαι σαν παιδί να έχω εικόνες του παππούλη,  με  τους φίλους του που ερχόταν κόσμος να τους θεραπεύσει με βότανα. Εκείνος με πήρε από το χεράκι και μου έμαθε τα βότανα. Παράλληλα από δέκα χρονών άρχισα να πηγαίνω στο Άγιο Όρος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν τα βότανα. Εκεί αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς. Κάποια στιγμή αυτά που ήξερα εγώ ήταν περισσότερα  λόγω της εμπειρίας του παππούλη αλλά και επειδή είχαν θητεύσει κοντά σε δύο κορυφαίους βοτανολόγους από το Πήλιο. Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα, να γνωρίζω καλά τα βότανα. Ποτέ δεν έπαιρνα χρήματα ωστόσο» τόνισε ο κατηγορούμενος. 

«Επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν,  δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομα μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα  σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας» είπε ο κατηγορούμενος και επιχείρησε-στη συνέχεια-να εξηγήσει το θέατρο που έπαιζε τόσα χρόνια, αποδίδοντας το  σε ένα…λάθος: «Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην  Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ.  Από εγωισμό και περηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Σε κάθε περίπτωση, ο «ψευτογιατρός» σε πολλά σημεία της απολογίας του, αυτό που επαναλάμβανε συνεχώς είναι πως δεν είχε καμία πρόσθεση να σκοτώσει οποιοδήποτε, ότι δε ζητούσε από τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους και πως η βοτοναθεραπεία είναι αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top