Δίκη ψευτογιατρού: «Περίμενε λαός στη σειρά, λες και ήταν Μεσσίας»

Με βότανα και τσάγια υποσχόταν πλήρη ίαση σε καρκινοπαθείς μάνα και κόρη

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την υπόθεση του Dr. Kontos (11/1/22)

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν, όσο ο Dr. Kοντός τους έταζε πλήρη ίαση αποσπώντας τους χρήματα, περιέγραψε σήμερα στο δικαστήριο μάρτυρας, του οποίου η σύζυγος και η κόρη διαγνώσθηκαν με καρκίνο. 

Ο μάρτυρας μόλις αντίκρυσε τον «ψευτογιατρό» να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα του φώναξε «βρωμιάρη». Στη συνέχεια. περιέγραψε ότι ο κατηγορούμενος του απέσπασε πάνω από 52.000 ευρώ. Υποσχόταν πλήρη ίαση και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο τελικά κινδύνεψαν οι ζωές και του παιδιού του αλλά και της συζύγου του.

«Γιατρός από τον Ευαγγελισμό συνέστησε στον πατέρα μου τον ψευτογιατρό»

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως το καλοκαίρι του 2017, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του επισκέφθηκαν τον «ψευτογιατρό» σε μοναστήρι στο Πήλιο για την ασθένεια του παιδιού του. 

Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας

«Έφτασε η σειρά μας. Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός- ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρης μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε: "Μην ακούτε τους γιατρούς, τα λένε αυτά για να πέρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια". Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική στο παιδί, η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε "μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα". Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν "άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας"» περιέγραψε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. 

Ψευτογιατρός: Συγκλονίζει Η Μαρτυρία Καρκινοπαθούς - Video

Τελικά, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη θεραπεία του «ψευτογιατρού», όπως κατέθεσε ο μάρτυρας ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

«Στις 29/12/17 συναντηθήκαμε σε ιδιωτική κλινική όπου του έδωσα 11.800 σε επιταγές για τη θεραπεία. Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά, λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία, η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος τη διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον "Σπύρο" στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα. Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε: "Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός". Πάντα επικαλούνταν τα ΘείαΤον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ».

Μητέρα καρκινοπαθούς: «Πάτησε στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου»

Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε πώς αρρώστησε και η γυναίκα του.

«Τον Δεκέμβρη 2018 διαγνώστηκε και η γυναίκα μου με καρκίνο στο έντερο. Πήρε τηλέφωνο και το είπε στον "ψευτογιατρό" και εκείνος της έλεγε "μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα". Εμείς τελικά αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε, μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες. Τελικά, εμείς αποφασίσαμε να ακούσουμε τον "ψευτογιατρό". Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα, η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ».

Ψευτογιατρός: «Γι' αυτούς που έγιναν καλά δε θα ασχοληθείτε;»

Ο μάρτυρας κατάθεσε στο δικαστήριο πως τελικά διέκοψαν τη θεραπεία, το 2020, όταν έμαθαν για τη σύλληψη του «ψευτογιατρού».

«Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγα σιγά ωστόσο χειροτέρεψε η κατάταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσαμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» σίγουρα θα πέθαινε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο, πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου» είπε ο μάρτυρας. 

Ο μάρτυρας μάλιστα έβγαλε απο την τσέπη του και έδειξε στο δικαστήριο δύο μπουκαλάκια από αυτά που τους είχε δώσει ο «ψευτογιατρός» για τη θεραπεία της γυναίκας και της κόρης του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top