Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Φρούριο» το Τατόι για το μνημόσυνο -Πότε είναι

Η οικογένειά του παραμένει στην Αθήνα για το τρισάγιο

Οι ξένοι βασιλείς που ήρθαν στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναχώρησαν για τις πατρίδες τους, όμως η οικογένειά του παραμένουν στην Αθήνα ενόψει του τρισαγίου που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Παιδιά και εγγόνια επισκέφθηκαν την Άννα- Μαρία

Την Πέμπτη αναμένεται να τελεστεί το τρισάγιο για τη συμπλήρωση εννέα ημερών από τον θάνατο του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Θεοδώρα: Η «άγνωστη» κόρη του τέως βασιλιά - Η ζωή στην Αμερική

Ο στενός οικογενειακος κύκλος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που εχει παραμείνει στην Αθήνα θα καταφθάσει στα κτήματα του Τατοΐου μπροστά στον τάφο προκειμένου να παραστεί στην τελετή. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διεθνές ενδιαφέρον για την κηδεία του

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα επιτραπεί η πρόσβαση στους πολίτες που ίσως θελήσουν να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση. Στο σημείο, πάντως τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν «δρακόντεια», με περιπολικά να περιφρουρούν μέχρι αυτή την ώρα τόσο τους βασιλικούς τάφους όσο και τα ανάκτορα.

Πάντως και σήμερα αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο Τατόι. Προσπάθησαν με τα πόδια να φτάσουν στον λοφίσκο Παλαιόκαστρο, όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα στεφάνια των παιδιών του με τις κορώνες

Στο σημείο όπου ετάφη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σήμερα δεσπόζουν τα δεκάδες στεφάνια που άφησαν συγγενείς, αλλά και μέλη των βασιλικών οικογενειών. 

Η κάμερα του Star μπήκε στον χώρο των βασιλικών ταφών και κατέγραψε τη σημερινή εικόνα: στον τάφο του τέως βασιλιά βρίσκονται τα οκτώ δάφνινα στεφάνια που άφησαν τα παιδιά και οι αδελφές του, ενώ ξεχωρίζει το στεφάνι της συζύγου του, Άννας Μαρίας.

Στεφάνι Άννας Μαρία

Το στεφάνι της Άννας Μαρία / Φωτογραφία Star

Στεφάνι Παύλος - Μαρί Σαντάλ

Το στεφάνι των Παύλου και Μαρί Σαντάλ / Φωτογραφία Star

Στεφάνι Αλεξία - Κάρλος

Το στεφάνι των Αλεξία και Κάρλος / Φωτογραφία Star

Στεφάνι Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ

Το στεφάνι των Νικόλαου και Τατιάνα Μπλάτνικ / Φωτογραφία Star

Στεφάνι Φίλιππος - Νίνα Φλόρ

Το στεφάνι των Φιλίππου και Νίνα Φλορ / Φωτογραφία Star

Στεφάνι Θεοδώρα - Matthew

Το στεφάνι των Θεοδώρα και Matthew / Φωτογραφία Star

Στις λεπτομέρειες απο τις κορδέλες των στεφάνων φαίνονται τα ονόματα των γιων του Κωνσταντίνου, του Παύλου, του Νικόλαου και του Φιλίππου. Υπάρχουν κορώνες, όπως και στις συζύγους τους, εν αντιθέσει με τις κόρες του τέως βασιλιά, που φέρουν κορώνες.

Ανάμεσα στους τάφους του Κωνσταντίνου και των γονέων του, Παύλο και Φρειδερίκης, βρίσκονται πάνω από 100 στεφάνια που άφησαν οι υψηλοί προσκεκλημένοι στην τελετή.

Πλήθος στεφάνων στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top