Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διεθνές ενδιαφέρον για την κηδεία του

Reuters, Daily Mail, ΒΒC κάλυψαν το γεγονός

Τα ξένα ΜΜΕ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι εικόνες από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έκαναν τον γύρο του κόσμου. Τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες και κανάλια αναφέρθηκαν στην εξόδιο ακολουθία που έγινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Κηδεία Κωνσταντίνου: Όσα έγιναν στην ταφή στο Τατόι - Αποκλειστικές εικόνες

Στην ισπανική δημόσια τηλεόραση η κηδεία του Κωνσταντίνου ήταν το δεύτερο θέμα. Το Star και ο Άρης Λάμπος εντόπισαν και μίλησαν με ξένους δημοσιογράφους που ήρθαν στην Αθήνα για την κάλυψη της τελετής. 

Η Ισπανία ενδιαφέρεται αρκετά για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, για το προσκύνημα και για την κηδεία, γιατί ήταν ο αδελφός της Βασίλισσας Σοφίας… και είμαστε δεμένοι με τη βασίλισσα Σοφία» είπε η Ισπανίδα δημοσιογράφος. 

Όμως, κι άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δανία των οποίων οι εστεμμένοι ταξίδεψαν στη χώρα μας για την κηδεία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι συμβολισμοί πίσω από τις λεπτομέρειες

«Στη Δανία είναι αρκετά μεγάλη ιστορία. Όλοι γνωρίζουν ποιος ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Σαφώς, γιατί είχε παντρευτεί τη μικρή αδελφή της βασίλισσάς μας. Νομίζω πολύς κόσμος στη Δανία θυμάται όταν η μικρή μας πριγκίπισσα ήταν μόλις 18 ετών που παντρεύτηκε τον Έλληνα βασιλιά» είπε δημοσιογράφος της τηλεόρασης της Δανίας.

Μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί του εξωτερικού, όπως το Reuters, η Daily Mail και το ΒΒC κάλυψαν το γεγονός. 

To Euronews και η ιστοσελίδα του βρετανικού Ιndepedent μετέδωσαν ζωντανά την τελετή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top