Ίλιον: «Έγινε μίμηση από βίντεο με οπαδούς»

Υπάρχει πανομοιότυπη σκηνή βιασμού και σε σειρά του Netflix

Ένα βίντεο οπαδικής βίας μιμήθηκαν στο βίντεο που φαίνονται να βιάζουν τον 15χρονο στο Ίλιον οι ανήλικοι που κατηγορούνται για το φρικτό αυτό έγκλημα. 

Αυτό ισχυρίστηκε στην εκπομπή TLive ένας από τους κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα, όπως είπε, υπάρχει ένα περιστατικό οπαδικής βίας, ανάλογο με τα βίντεο που κυκλοφορούν με τον 15χρονο στο Ίλιον, όπου οπαδός δέχεται ανάλογη επίθεση από οπαδούς αντίπαλης ομάδας, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα. 

Ίλιον: «Είμαστε σε άθλια κατάσταση, εμπλέκεται το παιδί μου»

«Στο πρώτο βίντεο είναι σίγουρο ότι ακούγονται κάποια συνθήματα. Η “δυτική αλητεία” προέρχεται από ένα βίντεο που υπάρχει στο youtube, όπου οπαδοί μιας ομάδας επιτίθενται σε δύο οπαδούς άλλης ομάδας, τους ξυλοκοπούν, τους βρίζουν και φωνάζουν δυτική αλητεία. Στην συνέχεια οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν στο βίντεο με τους οπαδούς κάνουν το ίδιο με όσα έκαναν οι μαθητές από το Ίλιον στο συμμαθητή τους. Έγινε ένας μιμητισμός από το βίντεο», είπε ο ανήλικος.

Ίλιον: «Ένα κορίτσι φώναζε "Aφήστε με!"» - Μαρτυρία και για άλλον βασανισμό

Ίλιον: Πληροφορίες ότι οι ανήλικοι δράστες μιμήθηκαν και σειρά του Netflix

Την ίδια ώρα η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είχε αναφέρει πως όσα συνέβησαν στον Ίλιον ήταν πιστή μίμηση σεναρίου σειράς που έχει προβληθεί στο Netflix.

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Τα συνθήματα που φώναζαν οι δράστες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News πρόκειται για τη σειρά «13 Reasons Why», η οποία βασίστηκε σε μυθιστόρημα του 2007.

Πρωταγωνιστής είναι ένας μαθητής Γυμνασίου, ενώ η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την αυτοκτονία μιας συμμαθήτριάς του, η οποία άφησε πίσω της ένα κουτί με κασέτες στις οποίες περιγράφει τους 13 λόγους που την οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή της. 

Ίλιον: «Δεν ήξερα ότι αυτό που γινόταν μπροστά μου ήταν βιασμός»

Η τηλεοπτική σειρά προβάλλει σκηνές σεξουαλικής κακοποίησης, bullying και σύμφωνα με αστυνομικούς ο βιασμός του 15χρονου στο Ίλιον είναι πανομοιότυπος με εκείνον του πρωταγωνιστή της σειράς. 

Στη σοκαριστική αυτή σκηνή, ο μαθητής δέχεται επίθεση στην τουαλέτα από συμμαθητές του, οι οποίοι του χτυπούσαν το κεφάλι στον καθρέφτη και στον νιπτήρα και στη συνέχεια τον κακοποίησαν σεξουαλικά με ένα σκουπόξυλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top