Βιασμός στο Ίλιον: «Το κάναμε για πλάκα, δεν έγινε και τίποτα»

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Φρίκη στην Αθήνα από την υπόθεση βιασμού 15χρονου από συμμαθητές του - Βίντεο από ΕΡΤ

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση βιασμού 15χρονου μαθητή στο Ίλιον. Έχουν πλέον συλληφθεί έξι ανήλικοι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Φρίκη στο Ίλιον: Οκτώ 15χρονοι βίαζαν συμμαθητή τους και τραβούσαν βίντεο

Οι δράστες φέρονται να βίαζαν τον συμμαθητή τους με διάφορα αντικείμενα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στα σπίτια τους.

«Το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο» φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς όταν συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι ανήλικοι κατηγορούνται ότι τις πράξεις αυτές τις έκαναν τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στο ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στη σοκαριστική υπόθεση.

«Η αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση του επαναλαμβανόμενου βιασμού ενός ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του μας συγκλονίζει όλους.

Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Εντοπίζοντας και εξιχνιάζοντας τις εγκληματικές πράξεις.

Όμως, στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Κάνω έκκληση στα μέσα ενημέρωσης και όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και διακριτικότητα» έγραψε ο Υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top