«Δεν έχει έρθει το κύμα γρίπης. Θα δούμε μια επιδείνωση σε όλες τις ιώσεις»

Αύξηση και των κρουσμάτων κορωνοϊού - Τι είπε ο Βασιλακόπουλος

Για το κύμα ιώσεων μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος - Βίντεο από OPEN

Οι ιώσεις, η εποχιακή γρίπη και ο κορωνοϊός συνεχίζουν να ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για το εκρηκτικό κοκτέιλ.

Τζανάκης: «Σε έναν μήνα θα έχει αρρωστήσει 1,5 εκατομμύριο κόσμος»

Σε δηλώσεις του στο OPEN, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως θα υπάρξει επιδείνωση σε όλες τις ιώσεις.

«Είναι η πρώτη εβδομάδα που έχουμε μπει στον πραγματικό χειμώνα, έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Παρ΄ότι συζητιέται πολύ το πρόβλημα της γρίπης και απασχολεί πολλούς ανθρώπους, το κύριο πρόβλημα που συνεχίζουμε να έχουμε είναι ο κορωνοϊός. Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε πάλι 150 Έλληνες από τη νόσο. Οι εισαγωγές είναι σταθερά γύρω στις 200, είχαμε μια πολύ μικρή μείωση στις 190. Άρα δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Το λέω αυτό για έναν βασικό λόγο. Πρέπει να ζήσουμε με τον κορωνοϊό αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε λίγο και την επιστήμη. Υπάρχουν πολλές σαφείς αποδείξεις ότι η αναμνηστική δόση με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που καλύπτει και την Όμικρον 5 και τις παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, έχει πάρα πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα. Μειώνει το 80% του κινδύνου θανάτου για τους υπερήλικες και γύρω στο 60% τον κίνδυνο να πας στο νοσοκομείο σε οποιαδήποτε ηλικία. Πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε» τόνισε χαρακτηριστικά για τον κορωνοϊό ο κ. Βασιλακόπουλος.

Κορωνοϊός: Μέτρα και έλεγχοι στα σχολεία μέχρι το Μάρτιο 2023

«Επιδείνωση σε όλες τις ιώσεις»

«Θα δούμε μια επιδείνωση σε όλες τις ιώσεις καθώς κλεινόμαστε λίγο περισσότερο μέσα, αλλάζει λίγο η μεταδοτικότητα στους εσωτερικούς χώρους έχουμε και το κρύο. Δεν έχει έρθει ακόμα το κύμα της γρίπης. Φλεβάρη με Μάρτη περιμένουμε την κορύφωση» είπε ο καθηγητής.

«Είναι λογικό να υπάρχουν πολλές ιώσεις καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγο της μάσκας και των lockdown δεν είχαμε ιώσεις άρα δεν έχουμε ανοσία. Πάρα πολλά από αυτά που βαφτίζονται γρίπη, δεν είναι, είναι άλλες ιώσεις. Εάν δεν κάνουμε τεστ με τα κλινικά συμπτώματα και μόνο δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έχουμε γρίπη» κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top