Κορωνοϊός: Μέτρα και έλεγχοι στα σχολεία μέχρι το Μάρτιο 2023

Τι προβλέπει η τροπολογία Κεραμέως - Ποιους αφορά

Συνολικά 47.497 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για αυτή την εβδομάδα - Βίντεο από ΕΡΤ

Παρατείνονται μέχρι Μάρτιο 2023 μέτρα και διαγνωστικοί έλεγχοι για την προστασία από τον κορωνοϊό στα σχολεία και τις άλλες εκπαιδευτικές δομές με τροπολογία Κεραμέως σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. 

Κορωνοϊός: 47.497 κρούσματα και 150 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».

Τι προβλέπει η τροπολογία

Παράταση ισχύος ρυθμίσεων για την λειτουργία πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και για την υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 ως προϋπόθεση συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία

1. Η ισχύς της παρ. 1 του άρθρου τριακοστού έκτου της από 1.5.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 90), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4690/2020 (Α“ 104), περί της λήψης μέτρων μετά από την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, παρατείνεται από τη λήξη της, έως την 31η.3.2023.

2. Η ισχύς του άρθρου 96 του ν. 4790/2021 (Α'48), περί της υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 ως προϋπόθεσης συμμετοχής των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και καταρτιζόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου αυτή διενεργείται διά ζώσης, παρατείνεται από τη λήξη της, έως την 31η.3.2023.

Με στοιχεία για κορωνοϊό, γρίπη και RSV οι νέες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

«Δεδομένου ότι ο κίνδυνος από την πανδημία COVID-19 συνεχίζει να υφίσταται, η πρόβλεψη για την παράταση της ισχύος των ρυθμίσεων που αφορούν στη λήψη μέτρων προστασίας στις εκπαιδευτικές δομές κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Επιπρόσθετα η προτεινόμενη διάταξη της παρ. 2 αποσκοπεί, στο πλαίσιο της ανάγκης διαχείρισης της πανδημίας, στη διασφάλιση της δυνατότητας ελέγχου πιθανών κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες και τις λοιπές δομές όλων των βαθμιδών της εκπαίδευσης. Οι ρυθμίσεις αφορούν στους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό όλων των βαθμιδών της εκπαίδευσης, καθώς και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top