Τσουνάμι αποκαλύψεων για Κιβωτό του Κόσμου: Καταθέτει και ο πατήρ Αντώνιος

Σοκάρουν οι μαρτυρίες τροφίμων - «Ανυπόστατα ψεύδη» απαντά η Κιβωτός

Στη δημοσιότητα ήρθε μια ανακοίνωση 32 ενήλικων σήμερα παιδιών ως «απάντηση» σε όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες για την «Κιβωτό του Κόσμου» / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι συγκλονιστικές καταγγελίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για ασέλγεια και κακοποιήσεις σε βάρος ανηλίκων, που φιλοξενήθηκαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών  βρίσκονται πέντε δομές: της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας.

Αποκλειστικό -Κιβωτός του Κόσμου: «Στέλεχος κοιτούσε περίεργα τους εφήβους»

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε τέσσερα πρόσωπα από την «Κιβωτό του Κόσμου». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα είναι στέλεχος της «Κιβωτού» και είναι το πρόσωπο κατά του οποίου έγινε η πρώτη καταγγελία από τον 19χρονο (σήμερα) για σεξουαλική κακοποίηση.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου»

Τα άλλα τρία πρόσωπα είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό» και κατηγορούνται για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι.

Συνολικά, στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Ανηλίκων βρίσκονται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού.

Κιβωτός του Κόσμου: Τρία πρόσωπα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Η έρευνα θα εστιάσει και στις μετακινήσεις των παιδιών από τη μία δομή στην άλλη, ώστε να ερευνηθεί εάν οι μετακινήσεις αυτές είχαν σχέση με κακοποιητικές συμπεριφορές, που ενδεχομένως κάποιοι ήθελαν να μείνουν στο σκοτάδι.

Καταθέτει και ο πατήρ Αντώνιος

Εξάλλου, αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες για κατάθεση και ο επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος.

Ο πατέρας Αντώνιος σε δηλώσεις του την Παρασκευή δήλωσε θυμωμένος και αγανακτισμένος, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα καταγγέλλονται είναι «ανυπόστατα ψεύδη» / Intime - Δημήτρης Βλάχος

Η ιδιότητα με την οποία θα καταθέσει, του μάρτυρα ή του κατηγορούμενου, είναι ακόμη άγνωστη, καθώς ο 19χρονος, που έκανε την πρώτη καταγγελία, βάλλει και εναντίον του.

Κιβωτός του Κόσμου: Η επιστολή των παιδιών για τον πατέρα Αντώνιο

«Ο πατέρας Αντώνιος έβαζε το χέρι του μέσα από το μαγιό μου», φέρεται να ισχυρίστηκε στην καταγγελία του.

Κιβωτός του Κόσμου: Ψευδείς και συκοφαντικές οι καταγγελίες

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» δήλωσε θυμωμένος και αγανακτισμένος με όσα ακούγονται, ενώ ισχυρίστηκε ότι όλα είναι «ανυπόστατα ψεύδη».

Παράλληλα, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) με νέα ανακοίνωσή της το βράδυ του Σαββάτου κάνει λόγο για ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς και αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

«Φοβόμασταν να μιλήσουμε»

Για φόβο, που δεν επέτρεπε στα παιδιά να μιλήσουν, έκανε λόγο ένα παιδί που έζησε στις δομές του ιδρύματος.

Κιβωτός του Κόσμου: Ερευνώνται 3 υποθέσεις ασέλγειας και 4 ξυλοδαρμού

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, το παιδί φέρεται να έζησε ένα μαρτύριο, με αφορμή μια κλοπή που είχε καταγγείλει εργαζόμενος της δομής.

Όπως δήλωσε ο 18χρονος φιλοξενούμενος της «Κιβωτού», στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων φέρεται ότι το στέλεχος που εμπλέκεται και στην υπόθεση των ξυλοδαρμών του Βόλου είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν ήταν 13 ετών για ασήμαντη αφορμή χειροδίκησε εις βάρος του και πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό αλλά υπάρχουν και άλλα παραπτώματα. «Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να τιμωρήσει και άλλα τρία παιδιά που χειροδίκησε», είπε ο 18χρονος στην ΕΡΤ.

Μιχαηλίδου για Κιβωτό: Εάν υπήρχε έστω και υπόνοια, θα είχαμε δράσει

Μάλιστα ο 18χρονος είχε φιλοξενηθεί και στη δομή του Βόλου. Εκεί λοιπόν, μετά από μία κλοπή, ένα κλιμάκιο μαζί με το άτομο που ήταν και στα Γιάννενα ήρθαν στο Βόλο και έκαναν προανάκριση για να δουν ποιος έκλεψε τα χρήματα. Εκεί φέρεται ότι κακοποίησαν και χτυπούσαν τρεις υπόπτους που θεωρούσαν ότι μπορεί να έκλεψαν τα χρήματα. Μπαίνανε στα δωμάτια το βράδυ, τους φίμωσαν και τους χτύπαγαν πάρα πολύ. Την επόμενη μέρα βλέπαμε, λέει, τα παιδιά να είναι χτυπημένα με μαυρισμένα μάτια και να φέρουν σημάδια χτυπημάτων και λέγαμε τι συνέβη και μας λέγανε ότι βλέπανε εφιάλτες και τραυματίστηκαν μόνα τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top