Κιβωτός του Κόσμου: Τρία πρόσωπα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Σύντομα καλούνται να καταθέσουν ύποπτοι και μάρτυρες

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες κακοποίησης σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Τα τρία πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και κατηγορούνται από πρώην φιλοξενούμενους και θα κληθούν τις επόμενες ώρες.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου»

Στο μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων βρίσκονται τρία πρόσωπα: τα δυο πασίγνωστα σε όσους γνώριζαν την «Κιβωτό του Κόσμου» και ακολουθούσαν τις δράσεις της.

Κιβωτός του Κόσμου: Ερευνώνται 3 υποθέσεις ασέλγειας και 4 ξυλοδαρμών

Το πρώτο, το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο, είναι ο Α.Π., ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια τριών παιδιών και είναι σημαίνον στέλεχος της ΜΚΟ. Ήδη τα δυο παιδιά έχουν επιβεβαιώσει τις πράξεις σε βάρος τους και αναμένεται και το τρίτο να ξεπεράσει τον φόβο του και να σπάσει τη σιωπή του.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο Σταϊκούρας παίρνει πίσω τις ενισχύσεις

Τα άλλα δυο πρόσωπα είναι ο Π.Α. και ο Π.Σ., που κατηγορούνται για κακοποιητικές συμπεριφορές. Πρόκειται για έναν νυν εργαζόμενο και έναν πρώην εργαζόμενο. Ο δεύτερος, ο ήταν και ο ίδιος ένα απο τα  παιδιά που μεγάλωσε στην Κιβωτό από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα, γνωστοί καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι τον καλούσαν να μιλήσει για το έργο της Κιβωτού.

Κιβωτός του Κόσμου

Τρία πρόσωπα στο στόχαστρο των Αρχών μετά τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Σύντομα καλούνται ύποπτοι και μάρτυρες

Άμεσα θα είναι τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης στην έρευνα για τις καταγγελίες κακοποίησης σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, κ. Ελευθεριάνου, και την επόμενη Δευτέρα θα την αναθέσει στους δύο εισαγγελείς Ανηλίκων.

Η δικογραφία περιλαμβάνει καταγγελίες για δύο ασέλγειες, τέσσερις ξυλοδαρμούς και δύο εργασιακές παραβιάσεις. Η μία περίπτωση της ασέλγειας θεωρείται η πιο σοβαρή και η πιο «δεμένη», καθώς την επιβεβαιώνει αυτόπτης μάρτυρας. 

Ακόμα, περιλαμβάνει επτά σημαντικές καταθέσεις, καθώς προσδιορίζουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι εισαγγελείς προκειμένου να καταθέσουν οι μάρτυρες. 

Στο τέλος της έρευνας θα κληθούν όσοι είναι ύποπτοι, ενώ εάν θεωρηθούν επικίνδυνοι, δεν αποκλείεται να εκδοθούν και εντάλματα.

 Σύντομα καλούνται ύποπτοι και μάρτυρες για καταθέσεις / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top