Αποκλειστικό -Κιβωτός του Κόσμου: «Στέλεχος κοιτούσε περίεργα τους εφήβους»

«Κιβωτό του τρόμου» καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενοι

«Κιβωτό του τρόμου» καταγγέλουν πρώην εργαζόμενοι σε δομές  της ΜΚΟ. Απειλές, κακοποιήσεις, τιμωρίες και απομονώσεις εφήβων σε παραλίες και μπασκέτες μέχρι τα ξημερώματα από κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης. Όποιος μιλούσε απο τους εργαζομένους απολυόταν, σύμφωνα με τις αποκλειστικές μαρτυρίες στο Star.

Κιβωτός του Κόσμου: Τρία πρόσωπα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Ανοίγουν τα στόματα πρώην εργαζόμενων στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά το «τσουνάμι» καταγγελιών. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα, αποκάλυψαν φρικτά περιστατικά και μαρτύρια που φέρονται να βίωναν τα παιδιά που φιλοξενούνταν στις δομές.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου»

«Κάποια στιγμή έκαναν μπάνιο ένα παιδάκι και γλίστρησε στην μπανιέρα και το τράνταξαν και το βάλανε τιμωρία. Μαλιστα το ξέχασαν στην τιμωρία και το παιδί έκλαιγε και του είπαν ότι αν δε σταματήσει να κλαίει δε θα το βγάλουν απο την τιμωρία», ανέφερε πρώην εργαζόμενη.

Κιβωτός του κόσμου: «Έδεναν τα παιδιά στα καρεκλάκια και τα απειλούσαν»

Αυτές τις συμπεριφορές βίωναν παιδια ηλικίας 2, 3, 4 και 5 ετών στη δομή του Κολωνού, όπως καταγγέλλει νεαρή κοπέλα που έκανε την πρακτική της εκεί για τρεις μήνες πέρυσι το καλοκαίρι. Αντί να «μαλακώνουν» τις ταλαιπωρημένες ψυχούλες που είχαν βιώσει τη βία και την απόρριψη από τα σπίτια τους, μετέτρεπαν κάποια παιδιά σε αγρίμια.

«Είχαν ένα καρεκλάκι φαγητού στο οποίο δένανε τα παιδιά που ήταν υπερκινητικά. Είχαν απειλήσει ένα παιδάκι που είχε κάνει τα τσίσα του πάνω του ότι αν τα ξανακάνει δε θα πάει σχολείο, δε θα το θέλει κανένας και δε θα παίζει μαζί του», επεσήμανε πρώην εργαζόμενη. 

Κιβωτός του Κόσμου: Ερευνώνται 3 υποθέσεις ασέλγειας και 4 ξυλοδαρμών

Επίσης, επεσήμανε ότι δεν τα άφηναν να τρώνε σαλάτα και ψωμί αν δεν είχαν φάει πρώτα το φαγητό τους, τα έβαζαν ακίνητα να διαβάζουν ένα βιβλίο, ανεξαρτήτως ηλικίας ενώ τα περισσότερα δεν ήξεραν να διαβάζουν και τους έλεγαν να μη μιλάνε με τους διπλανούς τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εχθρικό κλίμα μεταξύ των παιδιών.

"Παιδί είχε τσιμπηθεί απο σφήκα, ήταν αλλεργικό στο τσίμπημα της σφήκας και άρχισε η παιδαγωγός να του ουρλιάζει και του είπε να μη μιλάει για να μην γίνει θέμα."

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η πρώην εργαζόμενη, διέκοψαν την πρακτική της, ακριβώς μια μέρα αφότου άνοιξε το στόμα της και έκανε παράπονα για όσα έβλεπε.

Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: «Στέλεχος κοιτούσε περιέργα τους εφήβους»

Εκτός Κιβωτού, για τον ίδιο λόγο, βρεθηκε και άλλος εργαζόμενος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι στέλεχος κοιτούσε περιέργα τους εφήβους.

«Ως ένας ενήλικας άντρας μπορώ να αναγνωρίσω στο μάτι του άλλου όταν κοιτάζει ένα παιδί, έναν έφηβο, με πατρική στοργή ή όταν το κοιτάζει έχοντας στο μυαλό του κάτι άλλο, σεξουαλικό. Και αυτή τη ματιά εγώ την έχω δει πάρα πολλές φορές απο ανώτατο στέλεχος της Κιβωτού, όταν κοίταζε τους έφηβους», είπε μιλώντας στο Star.

Ο άνδρας εργάστηκε στη οργάνωση πριν τέσσερα χρόνια για έναν μήνα. Άρχισε να προβληματίζεται σε μια εκδρομή που έκανε με τα παιδιά στη δομή της Χίου.

Είχε αναλάβει συγκεκριμένη ομάδα και ήταν συνέχεια μαζί τους, όταν φυσικά δεν τα απασχολούσε στις τρεις το ξημέρωμα κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού, όπως καταγγέλλει ο ίδιος.

«Τα βράδια έπαιρναν όχι όλους, συγκεκριμένους έφηβους, και πήγαιναν και έπαιζαν μπάσκετ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Έπιασα έναν υπεύθυνο που μου είπε ότι ήταν παιδαγωγός, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε σπουδάσει κάτι. Ήταν ένα παιδί που είχε μεγαλώσει στην Κιβωτό και του είπα ότι θεωρώ ότι τα παιδιά πρέπει όλα να κοιμούνται οκτώ ώρες και ότι δεν είναι δυνατόν να έρχεται το παιδί 3 η ώρα και μετά εγώ 9 η ώρα να πρέπει να το ξυπνήσω. Γιατί αν δεν είμαστε 9 η ώρα στο τραπέζι να περιμένουμε τον .... να φάμε πρωινό, έχανες το πρωινό. Η τιμωρία ήταν ότι δεν έτρωγες πρωινό», είπε.

Κιβωτός του Κόσμου - μαρτυρία

Κιβωτός του Κόσμου: Το ταξίδι - δώρο στο Βέλγιο

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός έγινε πιο καχύποπτος, όταν, όπως ισχυρίζεται, ένα από τα παιδιά του αποκάλυψαν ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

«Μου είπε ένας έφηβος ότι μια φορά τον χρόνο στέλεχος της Κιβωτού παίρνει τα καλύτερα παιδιά και τα πηγαίνει στο Βέλγιο. Είναι ένα ταξίδι δώρο. Με ποια κριτήρια; Λέει αν έχεις καλή συμπεριφορα. Και ποιος κρίνει την καλή συμπεριφορά; Ανώτατο στέλεχο , όχι παιδαγωγοί που ήταν με τα παιδιά», υποστήριξε και πρόσθεσε: 

«Αυτό που με τσίγκλισε περισσότερο ήταν ότι τα παιδά που είχαν πάει ήταν τα παιδιά που ήταν πιο πολύ αρρενωπά, γυμνασμένα, όμορφα και μου προξένησε μεγάλη εντύπωση αυτό. Πάλι το μυαλό μου πήγε σε κάτι περίεργο. Άρχισα να υποψιάζομαι από τα λόγια των παιδιών και να είμαι παρατηρητικός και για αυτό και στη Χίο εντόπισα εκείνη τη ματιά ανώτερου στελέχους που θεωρώ δεν ειναι πατρική ματιά απέναντι σε ένα έφηβο».

Οι καταγγελίες του ανθρώπου που θέλησε μιλώντας στο Star, να διατηρήσει την ανωνυμία του, έχουν φτάσει στην Εισαγγελία και τον συνήγορο του παιδιού.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top