Πετράλωνα: Γιατί δεν προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι

«Είναι αμφίβολο εάν τα παιδιά κακοποιήθηκαν»

Φρίκη έχει προκαλέσει η υπόθεση βιασμού δύο αδελφών στα Πετράλωνα, ηλικίας 22 και 17 ετών σήμερα, τα οποία φέρονται να είχαν πέσει θύματα συστηματικού βιασμού από τον πατέρα τους και άλλα συγγενικά και μη πρόσωπα σε ομαδικά όργια.

Υπόθεση Πετράλωνα: Αποκάλυψη Star - «Με είχαν κακοποιήσει σε όργια»

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις αρχές του 2018, όταν τα δύο αδέλφια – ηλικίας τότε 18 ετών το κορίτσι και 13 ετών το αγόρι – κατήγγειλαν τον πατέρα τους ότι τα βίαζε κατ’ εξακολούθηση, ακόμα και σε ομαδικά όργια με άλλους.

Πετράλωνα: Η πορεία της υπόθεσης και οι καθυστερήσεις

Η προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία κράτησε δύο χρόνια και άλλα δύο χρόνια διήρκεσε η ανάκριση. Η προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία κράτησε δύο χρόνια και άλλα δύο χρόνια διήρκεσε η ανάκριση.

Πετράλωνα: Αποκλειστικά στο Star o άνθρωπος που αποκάλυψε τη φρίκη

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, όμως, δεν προφυλακίστηκαν ποτέ, καθώς σύμφωνα με τη διορισμένη από την ανακρίτρια ψυχολόγο η οποία μίλησε επί μακρόν με τα δυο θύματα, είναι αμφίβολο εάν τα παιδιά κακοποιήθηκαν, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Πετράλωνα: «Είναι αμφίβολο εάν τα παιδιά κακοποιήθηκαν», λέει η διορισμένη ψυχολόγος

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Κουσουλός, στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 η αρμόδια δικαστική λειτουργός όρισε, ως όφειλε, μια ειδική ψυχολόγο προκειμένου να συνομιλήσει με τα παιδιά και συνέχεια να συντάξει την έκθεσή της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διορισμένη από την ανακρίτρια ψυχολόγο που μίλησε με τα θύματα, είναι «αμφίβολο εάν τα παιδιά κακοποιήθηκαν».

Σύμφωνα με την έκθεση, μετά από συνεντεύξεις με το ανήλικο κορίτσι και με τον αδελφό της, επισημαίνει ότι «αμφιβάλει εάν έχουν συμβεί οι πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης».

Αναφορικά με το 11χρονο κορίτσι, η ψυχολόγος ανέφερε:

  • υπάρχουν αρκετές αποκλίσεις ανάμεσα σε αυτά τα οποία ανέφερε στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής σε σειρά συνεδριώνδεν
  • δεν εμφάνισε κατά τη διάρκεια της κλινικής συνέντευξης αισθήματα θυμού, φόβου, ενοχών, ντροπής, στοιχεία κατάθλιψης και απελπισίας

Καταλήγοντας, η ψυχολόγος αναφέρει ότι «άλλοι λόγοι οι οποίοι πιθανότατα μπορεί να οδηγήσουν στη διατύπωση αυτών των ισχυρισμών είναι για να κερδίσουν την προσοχή των γονιών τους ή να κρύψουν ένα σοβαρό παράπτωμα στο οποίο περιέπεσαν».

Πετράλωνα - αποκάλυψη Πέτρου Κουσουλού

Ο Πέτρος Κουσουλός αποκάλυψε τον λόγο που η έρευνα στην υπόθεση Πετραλώνων καθυστέρησε / Αλήθειες με τη Ζήνα

Για το 13χρονο αγόρι, η ψυχολόγος ανέφερε ότι «ένα σεξουαλικά κακοποιημένο παιδί διστάζει να μιλήσει για τη κακοποίησή του, όμως το αγόρι αποκάλυψε με ευκολία την κακοποίηση και μίλησε κατ’ επανάληψη για το συμβάν χωρίς κανέναν δισταγμό».

Επίσης, ανέφερε ότι «η αφήγησή του χαρακτηρίζεται από έντονη υπερβολή και οι ισχυρισμοί του φαντάζουν παράλογοι και αβάσιμοι».

Και στην περίπτωση του αγοριού, υποστήριξε ότι «το παιδί δεν εμφάνισε κατά τη διάρκεια της εξέτασης συναισθήματα φόβου, κατάθλιψης και απελπισίας».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, έχουν γίνει συνολικά τέσσερις πραγματογνωμοσύνες. Οι τρεις από αυτές φέρεται να συγκλίνουν ότι τα παιδιά είχαν όντως κακοποιηθεί.

Πετράλωνα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση 

Η αστυνομία εξέδωσε δελτίο τύπου για την υπόθεση των Πετραλώνων, διευκρινίζοντας:

«Για την υπόθεση δεν υπεβλήθη καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία, πλην όμως η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018.

Έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα, την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ανακριτικών πράξεων και πάντα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, η δικογραφία υπεβλήθη περαιωμένη το Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022).

Σημειώνεται ότι, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα ευαισθησία, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους νόμους και τις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top