Πετράλωνα: Η πορεία της υπόθεσης και οι καθυστερήσεις

Είχαν απορριφθεί αιτήσεις για αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τους γονείς

Φρίκη προκαλεί η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στα Πετράλωνα - Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Μία ακόμα σοκαριστική και αποτρόπαια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων έγινε γνωστή όταν δύο αδέρφια κατήγγειλαν τον πατέρα τους για συστηματική σεξουαλική κακοποίηση και τη μητέρα τους για συνέργεια στα Πετράλωνα.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις αρχές του 2018, όταν τα δύο αδέλφια – ηλικίας τότε 18 ετών το κορίτσι και 13 ετών το αγόρι – κατήγγειλαν τον πατέρα τους ότι τα βίαζε κατ’ εξακολούθηση και ότι τα προωθούσε σε φίλους του.

Η προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία κράτησε δύο χρόνια και άλλα δύο χρόνια διήρκεσε η ανάκριση.

Αυτή την ώρα η υπόθεση βρίσκεται στο δικαστικό συμβούλιο και θα βγει το βούλευμα ώστε να αποφασιστεί ποιοι από τους 10 κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 

Πετράλωνα: Αποκλειστικά στο Star o άνθρωπος που αποκάλυψε τη φρίκη

Η πορεία της υπόθεσης

  • 10/3/20 πηγαίνει η υπόθεση σε ανάκριση, στην 21η ανακρίτρια
  • 30/6/21 περαιώνεται η ανάκριση
  • 1/3/22 ζητείται περαιτέρω ανάκριση
  • 16/3/22 την επιστρέφει η ανακρίτρια περαιωμένη
  • 8/4/22 νέα παραγγελία εισαγγελέα για περαιτέρω ανάκριση
  • 12/4/22 την επιστρέφει πίσω η ανακρίτρια περαιωμένη
  • 24/5/22 ο εισαγγελέας κάνει πρόταση παραπεμπτική στο συμβούλιο. 10 κατηγορούμενοι (πατέρας, αδερφός πατέρα, αλλοδαποί, δυο Ελληνίδες, μια αλλοδαπή).
  • Βούλευμα 8/8/22 Δεν αποφάνθηκε επί της ουσίας το δικαστικό συμβούλιο. Ζήτησε πρόταση εισαγγελέα επί του αιτήματος απολυτής ακυρότητας της προδικασίας.
  • 19/9/22 σε εισαγγελέα για πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο επί της αίτησης ακυρότητας προδικασίας και επί της ουσίας

πετραλωνα βιασμοι

Πετράλωνα: Στο Άγιο Όρος ο 17χρονος μετά τις καταγγελίες βιασμού του

Η πρόταση του εισαγγελέα

Οι κατηγορίες με τις οποίες ζητά ο εισαγγελέας να παραπεμφθούν σε δίκη είναι ο βιασμός από κοινού και κατά μονάς κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη και που έχουν συμπληρώσει τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκου από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση.

Ο βιασμός αφορά το αγόρι από το καλοκαίρι του 2012 έως το 2016. Ο βιασμός φέρεται να τελείται στο σπίτι της οικογένειας από πατέρα και από θείο εκμεταλλευόμενοι την απουσία της μητέρας.

Οι γενετήσιες πραξεις αφορούν στην 22χρονη σήμερα και τότε 11χρονη από το 2008, εως το 2012. Τελούνται στο σπίτι και σε άλλο σπίτι φιλικού ζευγαριού στην Καλλιθέα, σε ΙΧ και παιδότοπο. 

Κατάχρηση ανηλίκου αφορά στο 11χρονο σήμερα κορίτσι. Τελείται στο σπίτι της οικογένειας από τρεις γυναίκες ( δυο Ελληνίδες, μια αλλοδαπή) που είχαν τη φροντίδα και φύλαξη του παιδιού ενώ έλειπε η μητέρα από το σπίτι.

Αποκλειστικό: Η μήνυση των δύο παιδιών για βιασμό από τον πατέρα τους

πετραλωνα βιασμοι

Σχετικά με την αίτηση αφαίρεσης γονικής μέριμνας

Το Δεκέμβριο του 2021 έγινε η πρώτη αίτηση για αφαίρεση γονικής μέριμνας και απορρίφθηκε.

Στη συνέχεια έγινε και δεύτερη αίτηση τον Μάρτιο του 2022 και απορρίφθηκε και αυτή. Το σκεπτικό ήταν πως οι πράξεις έχουν τελεστεί σε πολύ προγενέστερο χρόνο.

Η εισαγγελία ανηλίκων μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημα σε κατεπείγουσες περιπτώσεις που τελείται εκείνη τη στιγμή η πράξη και μόνο για ένα τρίμηνο. Τους παρέπεμψε να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για οριστική απόφαση.

Η πρόσφατη μήνυση που στρέφεται κατά της μητέρας των παιδιών εξετάζεται από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφαλείας Αθηνών.

Πετράλωνα: Ο πατέρας έκανε πάρτι και βίαζε τα τρία του παιδιά

Παραγγελία για επίσπευση

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος ζήτησε από τους δυο εισαγγελείς που χειρίζονται τις δυο δικογραφίες να ασχοληθούν κατ´ απόλυτη προτεραιότητα με την υπόθεση. Στην πρώτη περίπτωση ζητήθηκε να υποβάλει άμεσα ο εισαγγελέας την πρόταση του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Στην δεύτερη περίπτωση, η οποία αφορά νεότερη μήνυση στην οποία εμπλέκεται η μητέρα των παιδιών, ζητήθηκε να ολοκληρωθεί άμεσα η προκαταρκτική έρευνα και να γίνουν άμεσα όσες ενέργειες απαιτούνται, όπως η πιθανή κλήση υπόπτων για εξηγήσεις.

Πετράλωνα: Αδέλφια καταγγέλλουν τους γονείς τους για βιασμό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top