Στο 10ο Athens Democracy Forum η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στην έναρξη των εργασιών η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO

Στην επίσημη έναρξη των εργασιών του 10oυ Athens Democracy Forum παραβρέθηκε η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στιγμιότυπο από το 10o Athens Democracy Forum

Στιγμιότυπο από το 10o Athens Democracy Forum

Μ.B. Βαρδινογιάννη: Ισχυρότερο το αίτημα επιστροφής των Γλυπτών Παρθενώνα

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε με ομιλία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία υπογράμμισε την αξία της δημοκρατίας σε όλες τις εκφάνσεις της:  «Η δημοκρατία, ως αυτονόητος και καθολικός τρόπος ύπαρξής μας, που συναρθρώνει το ιδιωτικό με το δημόσιο και το κοινωνικό με το πολιτικό, καλείται να επινοήσει ξανά τον εαυτό της. Να επανασυνδεθεί με την ιδρυτική της ορμή, διατηρώντας το πλούσιο και πολύτιμο για όλους μας κεκτημένο της».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αμέσως μετά ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ζωντανή συζήτηση με θέμα «Διάλογος του Αριστοτέλη με τον Κομφούκιο», ανάμεσα στον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κύριο Ban Ki- moon και τον κορυφαίο οικονομολόγο Καθηγητή Jeffrey Sachs.  

Ban Ki-moon, Robert Cohen, Jeffrey Sachs

Ban Ki-moon, Robert Cohen, Jeffrey Sachs

Τη συζήτηση ανάμεσα στους δύο συντόνισε ο δημοσιογράφος των New York Times κύριος Robert Cohen, ενώ οικοδεσπότης και διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Democracy and Culture Foundation κύριος Αχιλλέας Τσάλτας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αχιλλέας Τσάλτας

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αχιλλέας Τσάλτας

Ο ΟΗΕ απένειμε στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη το βραβείο Nelson Mandela 2020

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον κύριο Ban Ki-moon, όσο και με τον Καθηγητή Jeffrey Sachs με τους οποίους συνδέεται με διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Jeffrey Sachs 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Jeffrey Sachs

Συγκεκριμένα με τον κύριο Ban Ki Moon, είχαν συνεργαστεί στο πλαίσιο των εορτασμών των 70 χρόνων της UNESCO το 2015, ενώ κατά την επίσκεψη του στην χώρα μας το 2016 είχαν ιδιαίτερη συνάντηση, με επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ban Ki – moon

 Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ban Ki – moon (φωτογραφία αρχείου, 2016)

Παράλληλα, η σύζυγος του κυρίου Ban Ki-moon, κυρία Ban Soon-taek, είχε επισκεφθεί το 2009 τον Ξενώνα της EΛΠΙΔΑΣ, στηρίζοντας τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου στην χώρα μας. 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ban Soon-taek

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ban Soon-taek (φωτογραφία αρχείου, 2009)

Αντίστοιχα, με τον Καθηγητή Jeffrey Sachs ήταν και οι δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Global Humanitarian Forum, που είχε έδρα στη Γενεύη, μαχόταν για το ανθρώπινο πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής και για την Κλιματική Δικαιοσύνη και είχε Πρόεδρο τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αείμνηστο Κofi Annan.

 

Global Humanitarian Forum, Geneva, (φωτογραφία αρχείου, 2008)

Global Humanitarian Forum, Geneva, (φωτογραφία αρχείου, 2008)
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top